TIP.TOP

easy statistics

Monday, January 31, 2011

SPECIAL GIVEAWAY FROM MOSCOW.! ^____^

As-salam.~ ^____^
Err...As kene tag.?! o.O? Kali neh ngan Incik Pneumedic. ^__^ arigatOu gOzaimashita.!
na suh As jOin GA.?? WOww...First time kutt jOin..Huhu *maklum larh blOgger baru kutt.aish~ -____-"
GA pOm xtawu lagik mende alah ape...isk...-_____-"


MengikOt dari entry Incik Pneumedic, Giveaway neh datang dari jaOh...terbang dari Moscow, Rusia. Wahh~~(^___^) kalO menang, bOle larh dapat cenderamata dari mOscOw. GempaQ kan...xgitu.?? Hehe..
and giveaway neh disediakan Oleh Kak Nor.! (^____^)

Oke. Ini syarat-syarat na jOin GA neh.
1. Peserta musti mempunyai belOg.! (kalO x cemane nak tag member kan.) - betOl jugak kan. ;)

2. Anda dijemput menjadi fOllOwer http://norakhtar.blogspot.com (Tiada paksaan.!) - *dOne.! As fOlo dengan rela hati.! ^___^

3. Post satu entry ttg Giveaway ini di dlm belOg anda "SPECIAL GIVEAWAY FROM MOSCOW" dan link kpd belOg ini (cOpy syarat penyertaan dr nO 1 hingga seterusnyer)...dan kalO rajin letak entry bekaitan  di sidebar belOg anda..kalO tak rajin..tak payah..tak nak paksa..:) - *dOne lg.! ;)

4. Tag 5 org rakan belOg anda (nak tag lebih pom takpe) dan pastikan diri mereka telah ditag. - *dOne.! ;)

5. Tinggalkan kOmen ikhlas anda tentang (1) kebaikan giveaway dan (1) keburukan giveaway dibahagian kOmen kat bawah ini beserta url belOg anda supaya senang saya cOntact. -*dOne juga.!

6. Giveaway ini bermula petang ini sehingga 28 Feb 2011.

Utk keterangan lebih lanjut bOleh larh view kat blOg Kak Nor yep..;)

5 rakan belOg As yang di tag :
.:: Zuai
.:: Nurul

LELAKI lebih ramai dari POMPUAN.??

As-salam~
Huhu...skang neh musim HUJAN-banjir kew kat negeri Johor neh.??
aish~ aQ xleyh na kuar langsung dari umah neh.-____-"
oke. Lupekan tentang itu, neh ade bende yang aQ na habaq sket... 

aQ dapat infO neh dari majalah REMAJA yang latest...

kini LELAKI lebih ramai dari POMPUAN.??
" Jika dahulu, nisbah seorang lelaki adalah bersamaan dengan 4 org perempuan (1:4). Namun kini semuanye telah berubah apabila Laporan Kiraan Permulaan Banci 2010 yang mengandungi maklumat awalan bilangan penduduk, isi rumah dan tempat kediaman bagi Malaysia menunjukkan bahawa penduduk Malaysia kini seramai 27, 565, 821 orang. Dari jumlah itu, 14, 112, 667 orang adalah lelaki dan perempuan pula ialah 13, 453, 154 orang. Ini bermakna nisbah jantina bagi penduduk Malaysia pada keseluruhannya menunjukkan terdapat 105 lelaki bagi setiap 100 perempuan. Tahnian bagi kaum lelaki.! "

Wahh...hebat.! \(^____^)/
hehe...
aQ ingat lagik, dOlu mase aQ skOla, ramai membe aQ yang na ade bOyfriend cepat, sebab takOwt laki kan da na pupus nati dOwg xberlaki.! hahaa.. lawOk x.???
nOw, cemane yep.?? laki da xleyh na isi kuOta banyak sangat kutt..huhu.
yO pOmpan2x kat luar sane.!
laki da ramai weyh, sO, kOrg xyah la na takOwt xde laki lagik.!
Hihii...
Tapi kan......
Cemane pulak lelaki yang da jadik pOmpan yek.??
Erkk.....o.O?
~~~~~
nO kumen. Lalalaa~~~ ^_____^

*Oke. aQ sedang merepek kerana kebOsanan...-___-"

Friday, January 28, 2011

aQ na kawen.! ;D

As-salam~ ^____^ Yeah.! da start cuti.! Huhu... Tapi skang neh aQ still stuck kat Melaka neh sebab tiket bas da TERbeli untOk esOk... esOk.?! !____! Isk...Uwaaa~ terpakse larh kene tahan untOk sehari lagik.! -____-" aish~ kat mukebuku lak status membe-membe ade yang da Ontheway balek, ade yang na balek petang Or malam neh, ade lak tuh yang da sampai umah pOm.! giler jelezzzzz~!! grrr...na bOm sorg2x.! T____T".

Haih~ biarla... esOk aQ dapat gak balek.! Huhu...panjang hah mukadimah aQ. xbekaitan pOm ngan tajOk. hOho...^____^ skang neh kan musim cuti Chinese New Year.  aQ tengOk ramai plak Org melayu yang na kawen. Err...Org cine sambut raye, Org melayu sambut menantu ekk.?? Hahahaa...best2x.! ^____^ dapat makan free Ooo. Huhuu..

Hish...Tapi kan tengOk gambO-gambO Org kawen neh cambest larh pulak. (+_____+) TETIBE terase na kawen gak..hOho. Incik Abah, Orang na kawen.! Hahaa..kOmpem-kOmpem aQ kene tempeleng. Dush2x.! blajO pOm xabes lagik neh. calOn pOm xdak. bOle TERgatal larh pulak.! aishh~ -____-"

Pedulikkan kesengetan aQ kat atas tuh. Hehee..bOsan-bOsan tadi aQ maen cikucak ngan Incik gugel.. Sesaje na cuci mate tengOk gambO-gambO Org kawen..o.O Opss~...kalO aQ amek gambO Org karang kene saman pulak, sO tengOk gambO artis/selebriti kawen larh.! Best.! \(^_____^)/

neh gambO kawen aida gadis melayu ngan saiful nizam pembaca berita TV3 tuh.
sama cantik sama padan.! sweet giler~ ^____^

Elyana.! dOlu zaman aQ skOla, aQ pena minat die.
Hehe... da kawen dah dier akhirnye.

Zamarul n Diana Rafar.
lamer dorg kapel sebelum kawen. Huhu.
aQ na macam neh bOle.?? ngee~

Sari Yanti yang cOmey. ^_____^
cOmey kan die bawak watak budak skOla menengah dalam Kisah Kaisara tuh.
Huhu.

Neh pulak perkahwinan antara dua negara.
Ashraff Sinclair n Bunga Citra Lestari~
chantek.!

Angkasawan negara yang ensem.!
Dr. Syeikh Muzaffar & Dr. Halina. Sweet~ ^____^
hehe...aQ kOmpem ramai yang nanges mase tawu dier na kawen.
especially membe-membe aQ larh. hOho..
tapi xtemasOk aQ oke.!

n yang terakhir sekali n yang paling latest.!
pemain bOla sepak Zaquan Adha n Ayu Raudhah.!
akhirnye...baru la aQ rase na meraung bOle.?? hahaa.

xterkate biler tengOk Org laen da kawen. Isk...wOndering, (~.~") biler larh sampai turn aQ pulak ekk...umO da makin tua. hOho...Xpe2x, rilex dOlu.. aQ mude lagik.! abeskan blajO n enjOy my single life dOlu.! Yeah.! \(^_____^)/

mOod : terase sangat-sangat na balek.! -______-"


Thursday, January 27, 2011

Header Free Yang cOmey.! ^___^

As-salam~ ^____^
As kat library kampus skang neh. Baru je settlekan satu asemen.! Huhu...\(^____^)/ (*ari neh jadi baek siket.. na tuka ganti nama "aQ" kepada "As". tOlong jangan muntah kat cni Oke.! ;D) tengOk membe-membe ade yang belum setel, As bukak belOg sekejap. Tetibe terengat janji na wat entry untOk abg terOr.! ^____^ hehee.

entry neh khas untOk abg terOr taw.! ^____^
  
cOmey x header neh.?? Huhu...pade As sangat cOmey n smart.! lagi-lagi biler ade cat puteh tuh. kawaaiii.!! hehee..As xberseni, tangan patung, xpandai na wat header chantek-chantek Or shOmey-shOmey cenggini. na gune phOtoshOp pOm xpandai.! +____+ *da pena try, hasilnyer sangat burOks.! -____-" sangat bute It meyh~ hOho...

Header neh free je taw.! credit untOk abg terOr yang da besusah payah watkan untOk As. Tengs big brO.! (^____^) sangat suke taw.! <3 sO, kalO ade sesape yang na header free cenggini gak, bOle masuk belOg abg terOr yang machO neh. ^____^ mintak tOlong die watkan. Die memang terOr.! n sangat baek hati dan rajen na watkan header untOk kite-kite sume. hehee... kOrg pOm bOle tengOk header-header laen yang die dah wat. chantek-kreatif-cute-cOmey sangat-sangat.! As tengOk pOm geram taw.!

*abg terOr, As na wat lagi bOle x.?? hehe.. aishh~ tetibe terase tamak lak. -____-". enOugh As.!

.:: caw-cin-caw~ lapO lak.! na g bekpes n lunch.! huhu. ^____^ Daa~

Sebab Kite Sayang Awak.!


Awak...
awak marah kite ker.??
awak terase ker dengan ape yang kite cakap.??
Kite tawu memang awak terase.
Mungkin juga awak marah kite.
sebab kite bOle nampak dari air muke awak.

sOri awak.
Kite xberniat na wat macam tuh kat awak.
Tapi...
Kite da xsanggup na tahan perasaan kite lagi awak.
Kite sayang awak.
Kite xnak awak lalai.
Kite xnak awak hanyut.
Kite xna Org mengate awak.
sebab tuh kite terpakse cakap macam tuh.
Kite harap awak paham.
sebab kite tawu awak pandai.
mesti awak bOle berfikir kan.

and kite harap awak xbuang kite dalam idOp awak.
mungkin lepas ape yang terjadi,
awak da xselesa na bersama dengan kite lagi.
Tapi...
Kite xna kehilangan awak.
Kite na ade kat sisi awak.
Sebab...
kite betOl-betOl sayang awak.!


Tuesday, January 25, 2011

Incik Pendrive dimana kamOo.?! !____!

As-salam~ 
Isk...arineh aQ rase down siket...!____!
err...banyak siket~ T___T

Incik Pendrive aQ ilang mase aQ wat asemen kat cC.!
dalam tuh ade asemen-asemen aQ.!
n aQ lak xwat back up dalam laptOp.!
Uwaaa~! sedeyh.! !_____!

Incik Pendrive aQ~ !______!

Ok. salah aQ larh sebab lupe na amek die pas aQ setel wat asemen,
tapi sape larh makhluk Allah yang "baek" sangat na cOlek Incik Pendrive aQ tuh.!
dah tawu ade Org tetinggal, bagi je larh kat abg cC tuh.
xberkat Oii amek barang Org.! baek pulangkan semula.!
Iskk...merana aQ.! x____x
4GB tuh.! Incik Abah pulak tuh yang belikan...-____-"
Argghhh.! +________+

na redha pOm rase xsanggOp.! urghh~
x____x
selaen asemen-asemen penting aQ,
dalam Incik Pendrive tuh pOm ade gambO-gambO aQ ngan kengkawan.
erkk...naseb baek larh xde gambO yang sensOred ke hape -____-"
Incik Pendrive aQ clean Ok.!
aishhh~ !______!


.:: na kene beli Pendrive baru...
mOod : tetibe rase dOwn~  -______-"

Monday, January 24, 2011

Suke-suki Hari Minggu.! \(^____^)/

As-salam~ ^___^
Salam malam kengkawan~
aQ nga xde kOje. ekceli, malas na wat kOje..hehe.
dush2x.! asemen banyak lagik larh as.! x____x
ayakkk...xpe2x, aQ na On9 sket jek lagik.! -____-"

minggu lepas, aQ keGILEan.menGILEr. dan terGILEr.!
bhahahaaa~ aQ merOnggeng n merempit bersama sayunk aQ cik Sya Fiqah.!
\(^____^)/ huhu~
pic-pic dibawah diambil di Pantai Puteri, Melaka.
len kali na g picnic lagik.!
*tunggu xbz yep. xpOwn biler keGILEan tuh dtg lagik.!
hOho..

erkk..keciknyer aQ. bhahahaa ;D
fOkus pic ineh ialah sand turtle ituh.!

ayakk..sOri yunk...huhu..;)

tengs yunk.! len kali kte merOnggeng n merempit lagik yep.!

neh plak scenery waktu malam kat area RIVER CRUISE.
bersama cik abil vOgue.!
chantek.! ^___^

We're gOin' tO China.! ^___^

As-salam~ ^____^
Isnin datang lagik.! huhu. Yeah.! next week da na start cuti, tp diz week, teramat-amat larh bz.! x____x  isk... bawu jek abes klas straight dari pagi td. ayakk... aQ tengOk membe-membe uma aQ masing-masing da terbOngkang kepenatan. tOpup tidO dOlu. aQ lak biler na tOpup neh.?? -____-" isk...nape larh mate xna ngantuk time neh.?? dalam kelas tawu plak die na tutOp..aish~ T____T



skang neh dak cOurse and batch aQ nga bertungkus-lumus na siapkan prOposal and dapatkan spOnsOrship untOk trip subjek ISSUE kteOrg next sem.! huhu...^_____^ kteOrg akan ke CHINA.! Yeah.! T____T (*niat asal na g kOrea.. !_____!, tapi macam xdapat jek..isk) skang neh pOm nga fight untOk dapatkan apprOval dari pengarah.! terbaek larh kOrg.! ganbate ne.! \(^_____^)/

subjek ISSUE neh memang wajib untOk cOurse aQ. 30% assessment tuh...kalO xsilap larh.. tapi memang best r.! sebab cumer cOurse aQ jep kOt yang bOleyh ke Oversea. kteOrg budak IB, memang larh ade link ngan internatiOnal. hOhO..^____^ giler jelez larh dak cOurse laen. muaahahaa~ ;D seniOr-seniOr kteOrg sebelum-sebelum neh dah ade yang wat trip ke FILIPINA and VIETNAM. n siap dapat training 3 mOnths lagik kat saner.! ^_____^

However, ade gak yang xbestnyer, sebab kalO kteOrg xdapat apprOval cepat dari pengarah kampus, kteOrg cumer dapat ke SINGAPORE jep.! isk...!_____! singapOre jek.?! adOii...memang larh kat sane belambak kilang, tapi cam xbekembang jek mind masing2x. -_____-". aQ yang dOk jOhor neh lagik larh, memang mengadap jek singapOre tuh. da bese sangat ke saner. aish~~ T____T (err...adekah aQ seorg yg tidak reti bersyukor.?? isk -____-")

TAPI yang pasti memang sOre majOriti budak-budak batch aQ, xkan ade yang setuju.! kteOrg akan fight abes-abesan untOk ke CHINA sem depan.! apetah lagik ngan sOkongan lecturer-lecturer IB yang laen.! IBUC terbaek larh.! \(^_____^)/ siap ade tuh yang bagi cadangan reramai wat sOlat hajat supaya pengarah tebukak hati.! hOho... memang nekad r kali neh.! 

Tambah lagik ngan sOkOngan seniOr-seniOr kteOrg yg xdapat ke Oversea sem lepas. memang kesian giler kat dOrg, da penat-penat wat prOpOsal n dapat spOnsOr untOk trip, last-last kene g PULAU LANGKAWI jek.. Isk T____T...tu pOwn sebab prOpOsal dOrg lambat dapat apprOval. tapi itu citer mase UiTM Shah Alam still ade authOrity atas branch-branch dier. kes kteorg skang da senang, sebab branch UiTM da ade kuase wat keputusan. Tapi masalah ngan Org atasan neh, bese larh.. bukan senang..-____-" untOk seniOr dis sem lak, dOrg akan ke BRUNEI mase cuti CHINESE NEW YEAR neh.! huhu..at least Over de sea gak kan..^______^

Err.. aQ sebenarnyer bukan ade idea sangat na menaip neh. rase ayat skema giler -_____-". hahaaa.. lantak larh. Malam karang ade meeting untOk trip ISSUE neh pulak. aishh~ pOnat.!! T____T~ plus na settlekan research and survey untOk BEL and repOrt CTU. dengan Quiz ME and IB lagik sebelum cuti neh...@_____@ ayakk.! aQ da na fening.! sumer kene setel seblum cuti neh.! erkkk....jangan larh migrain.! T_____T (*ngengade sekejap..-_____-")

LapO.! na makan.! hahaaa...babai~ \^_______^/

.:: IB stand fOr InternatiOnal Business. ^_____^
.:: IBUC is InternatiOnal Business Unity Club.

Friday, January 21, 2011

Tak sabar na cuti CNY.?!

As-salam~
huhu..aQ nga wat asemen kat library neh.!
Yeehaa.! ^____^
*curi mase siket..student terbaek neh.! ^^,
mOod cuti CHINESE NEW YEAR suda dtg.!
Tiket bas balek pOm da beli.
Asemen plak da Ontheway na settle. ^___^
sO, pasneh bOle larh cuti nga gumbira.! hOho..
*padehal seminggu lagik na cuti. -_____-" lame tuh..

Ok, sambung wat asemen.! ^_____^
Salam Jumaat penOh barakah~

Wednesday, January 19, 2011

Contest Blog Paling Comel, Cantik dan Kemas~

As-salam~ ^______^
huhu..aQ da xde mase+mOod sangat na wat ape-ape kat blOg neh.
tapi aQ bawu jek kene tagged ngan Miss Amoi Yang Cute~ untOk jOin cOntest.!
tenkiu yep miss amOi~ (^_____^)

Ini "cOntest belOg paling cOmel, Cantik dan Kemas".!
wahhh~...chantek ker belOg aQ.??
kemas.?? =.='
Or cOmel.?? o.O?
erkk...hahaa..aQ rase macam xmasOk maner-maner kategOri jep. aish~!-____-"
tapi xpe larh.
memandangkan aQ da kene tagged, aQ cube gak wat entry neh sebaek yang mungkin.!
Yeah.! (^_____^)


kalO ade yang na jOin, jOin larh cOntest neh..^_____^
dapat adiah baju best tuh.! hehee...

sini syarat-syarat penyertaan ::


  1. jadi follower FARZANA FARZANTO.
  2. peserta perempuan digalakkan. kerana hadiah disediakan khas untuk blogger perempuan. kalau lelaki nak masok boleh juga. kalau tak kisah menang baju2 macam kat atas ni. haha (setiap pemenang boleh memilih hadiah or baju mengikut citarasa sendiri di Pelangiwardrobe Hannah. add dulu baru boleh tengok baju2 disana)
  3. ada 3 kategori iaitu blog paling cantik, comel dan kemas. setiap kategori mempunyai 1 pemenang sahaja.
  4. buat 1 entry tentang contest ni.
  5. tag kepada 5 orang rakan blogger anda.
  6. letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.
  7. setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni di komen entry ni. saya akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.
  8. penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011.
  9. dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini untuk menghias blog anda.

5 budak cOmeyy.! ^____^

.:: Meaw~
.:: Nelly

.::: hepiowez.~! ^____^

Monday, January 17, 2011

Busy.! tapi wat-wat xbusy~ ^____^

As-salam~ kebizian da melanda~~ hOho..
mOod pOm da berubah kepada menteRAJENkan diri untuk menyiapkan segala asemen yang datang.! Yeah.! azam baru, jangan wat kOje last minit.! ^_____^ huhu~

aQ sebenOnyer nga wat Omwek Managerial EcOnOmics a.k.a *addmath U neh. giler banyak Omwek yg Lec bagi. -____-". sampai fening pale aQ na selesaikan satu-satu. Lagi giler biler kene perah balek segala ilmu addmath yang dah aQ tinggalkan 4 taOn yang lalu. adeih~ T____T. dOlu mase skOla aQ blajO gune base Melayu, masOk U bawu gune base Omputeh...isk, sabO je larh...!___!.

Da fening2x neh aQ terase na On9 ar sekejap. aura berOkband neh hah, macam menarik-narik aQ supaya mengOn9. kuat gilerz.! ^_____^ hOho...*sekejap aQ neh bape lame ekk.?? hahaa... Saje wat xtawu ekk...tunggu kene bebel ngan rOomate aQ bawu na wat balek Omwek tuh.. aishhh~ -____-".
neh kOnOn-kOnOn rajen jek....hahaa. ;D


.:: ade mase lagik sebelum smbung study.! Yeah.! ^______^

Sunday, January 16, 2011

STALKER.?? best ker.??

As-salam~
da masuk minggu ke-3.! huhu...
idOp aQ semakin busy.! *tapi nyempat jek b'mukebuku dan b'blOggin'. ^_____^
Yeah.! wajib biler nampak berOkband depan mate. Hahaaa.

Isk...kali neh bende xbest aQ na luahkan.
Dalam aQ b'mukebuku, b'ym Or b'blOggin', aQ paling xsuke STALKER.!
Urghh~ -_____-"
yang pasti musti ramai gak yang xsuke kan...
Isk..best ker jadi stalker neh.?? sume bende Org wat die amek tawu.
yang x bekaitan ngan dier plak tuh.!
even xde dalam list fren skali pOm..
semak plus seram~!

Yang pasti,
Rimas-lemas-nyampah larh yang paling aQ rase.! T____T
da xde ruang untOk diri sendirik.!
rase na tembak Org tuh pOm ade.!
isk..da cakap banyak kali pOm still xpaham base..-___-"
membe-membe aQ pOm ramai gak yang kene.
aQ yang tengOk pOm rase rimas gak.
sebab ngan aQ-aQ sekalik terlibat..
huh~ demn.!
xsuke.! xsuke.! xsuke.!
T____T


mOod : halilintar-ribut taufan~ x___x

Saturday, January 15, 2011

Oh La La~ Layan KHURAFAT.?! o.O?

As-salam~
Waa...baru jek 2minggu aQ balek kampus.~!
ari minggu datang lagik.!
huhu...

Semalam aQ g tengOk cite KHURAFAT.! kat Dataran Pahlawan. Hehe ^____^
isk...giler larh seram.!
aQ tengOk lak time malam.
yang seram tang *hantu tuh.
n sOund efek die yang wat cite tuh betambah seram.
ayakk...aQ rase macam xtengOk pOm cite tuh.
banyak tutOp mate jew...hahaaa
ye larh, kalO da bunyik die start dang dung dang dung, kOmpem-kOmpem larh penOnton akan bayangkan bende tuh akan kuar kan.
sO, dengan sendiriknyer aQ akan menutOp mate untOk xtengOk bende alah tuh -_____-"
isk...rugi x duet wayang aQ.? -___-" adeih~
n aQ rase cite tuh sangat sekejap.
sejam lebih jek aQ dOk dalam wayang. pOpcOrn aQ pOm xabes makan. o.O.
tapi, sO far, bOle larh kalO na layan~ ^____^

Tapi ade yang lawak mase aQ tengOk cite tuh.
aQ xtawu larh, kalO disebabkan keSERAMan cite tuh, penOntOn tuka jadik lawak untOk xrase takOt atau pOm cite tuh memang lawak.
xramai pOm penOnton yang terjerit-jerit takOt, tapi sebaleknyer banyak tegelak jek.
yang lagik xleyh blah, biler part tedengar ade sOrg mamat tuh terjerit, tapi seyes bunyik macam nyah.! auww~
plak tuh time part xde yang seram, sO cume die sorg je larh yang menjerit...
hahaa...giler gamat panggung tuh bunyik Org gelakkan dier. kalO aQ larh, kOmpem-kOmpem da larik kuar.
sebab pastuh jek ramai yang mengajuk care die *menjerit tuh.
malu siOt~. hahaaa..


membe aQ cakap syamsul xsswai bawak watak tuh. muke die steady jek. hahaa
n lagik satu, sume jalan cite die tuh da bOle agak cemane.
cume yang xleyh tahan, nape larh c syamsul tuh na g angkut gak mayat c Anna@Sabrina Ali skalik.
aQ rase dalam dunia realiti, kalO da ngan keadaan eksiden smpai jatO gaung tuh, Org da xpk kut pasai Org laen. larik selamat kan diri dOlu jek. hOhoo...
tapi dah nama pOm cite seram, xbest larh kalO xde yang seram kan..^____^

.:: Selamat berhari minggu.!
.:: mOod picnic kat tepi pantai.! Yeah.! \(^______^)/

Friday, January 14, 2011

Messy.! busy.!
urghh...xsuke perasaan neh.!
!____!

xtawu na luahkan cemane...
!____!

Sayang kamOo.! ^_____^




Wednesday, January 12, 2011

Pink Girl BedrOom.! \(^____^)/

As-salam~ \(^____^)/
ari neh aQ bekawan ngan Incik GoOgle.!
Huhu...
sebenOnyer nga carik idea na decO bilek tidO aQ kt uma nuu.
gugel-gugel, terjumpe plak larh macam2x pesen design.
cOmey plak tengOk design-design yg ade dalam file Incik GoOgle neh.!
sO, aQ na sajikan mate ngan wane-wane Pink yg cOmey neh.! ^_____^








Asrama UiTM KBM baru.!!

As-salam~
Waaa~....tadi membe aQ ade pOst link kat mukebuku. Asrama UiTM Kampus Bandaraya Melaka yang baru dijangka siap Jun neh. Isk...untung larh student intake sem depan.! Jelez2x.! grrr... T___T Dah larh aQ da na abes sem taOn depan. Tapi taOn neh lak aQ last dOk kat Melaka. taOn depan da start praktikal. Memang da xde peluang na dOk asrama lagik. !____!

Dari sem 1 aQ tengOk pembinaan asrama tuh. giler dekat ngan Kampus. Xde larh peluh-peluh tiap kali na pegi balek kampus. Bukak tingkap da leyh nampak bangunan UiTM tuh. siap bOle nampak orang nga kOje lagik dalam bangunan tuh. Memang untOng larh juniOr-juniOr nati.! aQ lak da masOk 3 sem kene menapak jaO-jaO na g kelas...T____T. Plus ngan bajet sewa uma+bil api-air yang agak mahal lagik. kalO dOk asrama murah jek. Wi-fi pOm free Of charge. =.=

Tapi xpO larh. aQ pOwn bukannye bOle dOk diam sangat kalO dOk dalam asrama neh. Huhu...tapi sem depan, kOmpem aQ akan jelez giler-giler tengOk juniOr yg dOk kat asrama baru tuh. Dolu mase aQ baru masOk UiTM KBM neh (2taOn yg lepas), aQ batch pertama yg rasmikan asrama UiTM baru kat jalan Tun Mutahir tuh. Kire merasa gak larh asrama baru. Huhu. Kali neh bagi chance kat juniOr-juniOr plak ekk... terima sajee larh.! ^____^

Opss..pic neh bukan aQ punyer.
pade Owner pic neh, kalO bace pOst neh, pless dun sue me. !___!, juz msg me here.
da lame amek, tapi ade mintak izin. sumpah xtipOo neh. tengs yep.! ^___^

sumber : www.bharian.com.my/bharian/articles/AsramaUiTMRM58jsiapJun/Article

.:: Duit sewa uma sume da settle. ^____^. xde risaw-risaw lagik.

Tuesday, January 11, 2011

Only If...

Ini bukan RumOurs.?? o.O?

As-Salam~
pOning pale.! @___@ giler larh. ari neh jek klas aQ sume blaja teOri.! mate aQ pOm da bling2x rase. -___-" Tepu hah pale aQ neh biler da sumbat sume teOri yg Lec ajO ari neh. arkk....T____T.

Oh ye...dalam tetengah blajO tuh, tetibe Lec aQ yg machO tuh mengutarakan bende neh. tapi aQ rase bende neh da lame hebOh, cume xkOmpem lagik. (kat UiTM larh. U laen aQ xtawu.) aQ pOm slame neh dengO rumOurs jek. tapi dengO-dengO gitu je larh. Sem depan akan ade banyak perubahan besO.! Student diplOma akan start sem baru bulan Mei. Student degree plak start bulan September. Bulan SEPTEMBER.?! bulan 9.?! O?o. erkkk... x_____x". Tujuan diOwg wat camneh adalah untOk standardizekan cuti sume U supaya samer ngan university InternatiOnal. =.= trrr...ape kaitan ngan kami.??


Isk...kalO larh sem depan start bulan 9, kOmpem-kOmpem larh aQ abes study taOn depan pOm lambat. ayakk....T____T cuti sem neh pOm kOmpem-kOmpem larh lamer kan.kan.kan... kalO aQ abes sem neh dalam akhir bulan 4 Or awal bulan 5. start balek bulan 9...kirecOngaktambahtOlak, jadinyer cuti aQ dalam 3bulan lebih larh.! erkkkk...@_____@ giler ar lamer.! adOii...cuti yang sebulan setengah tuh pOm aQ da rase macam na mati kebOsanan. lagik kan 3 bulan lebih tuh....T____T iskk.....

chOp2x...bukan ker student baek n rajen macam aQ neh lagik suker cuti dari blajO.?? hahaaa...tapi biler pikir-pikir balek, aQ rase aQ lagik suker sem baru start awal dari lambat. cuti lamer-lamer pOm, bOsan Oo kalO dOk uma jek...( aQ da rase sem lepas...T____T tersangat larh bestboring.!) Tapi kan...ade baeknyer gak cuti lelamer neh. Hurmm...bOle larh aQ kOje kumpOl wet banyak siket untOk trip sem depan. Huhu. \(^____^)/

Tapi Lec aQ ade cakap yang bende neh pOm still dalam perbincangan. sO, 50:50 larh sama ade jadik @ tak. sO, kite tunggu jek larh yep. ^______^



.:: tapi intersesi aQ tetap xleyh larik. -____-"

Monday, January 10, 2011

Pencuri.? o.O


.:: (^____^)

Suhu 24°C da macam kat Kutub Selatan.! -___-"

As-Salam~
Skang neh musim sejuk ke kat Malaysia.?? specific lagik, kat Melaka.?? o.O? da 2,3 ari aQ xbepeluh neh. Asek menggegel sejuk jek. -____-" adOii. na demam pOm ade rase.. ayakk...24 hOurs b'sweater+stOking jek. T___T. xpOm beselubung dalam gebO. (skang pOm same neh. -___-") Giler sejuk.!! (ke aQ sOwg yg xtahan sejuk.?? erkk...=.=)

Tapi kat kampus pOm masing-masing da rase macam kat Oversea. sume Org b'sweater-jaket-glOve-stOking-shawl n sume2x larh yang bOle menahan diri dOrg dari kesejukan tuh. Dah larh ari neh bederet kelas aQ 3 periOd. =.= .

Mase pertama tuh aQ bOle tahan lagik. masOk klas kedua, start r, da gOyang-gOyang. kaki tangan da rase beku. Langgar sane-sini da start rase saket. Isk...membe-membe plak start pelOk satu sama laen. Memang laen macam hah sejuknyer. Menggegel satu badan xyah cakap larh. Na menulis pOm rase ketar-ketar jek. (x____x) naseb bek lecturer jenis memahami, siap bagi mase suku jam untOk kteOrg panaskan badan kat luar.

Urghh...tengOk muke masing-masing da pucat lesi..adeih~ naseb xmati kesejukan dalam kelas tuh. T____T. KBM neh xna ke turunkan suhu ekOn tuh.?? kami2x neh bukannye beruang kutOb yg ade banyak bulu na panaskan badan biler musim sejuk. Isk...!____! dengan musim tengkujuh lagik. bertambah-tambah larh kesejukan dalam bangunan tuh. (x_____x')



.:: Kelas esOk xtau larh cemane. Kene standby sweater 2,3 pasang dalam beg larh untOk esOk. -___-" kalO x, tepakse jadi snOwman. aish~.! T___T

Sunday, January 9, 2011

AJL. ke 25 o.O??

As-Salam~ (^_____^)
Malam neh Anugerah Juara Lagu(AJL) ke-25(ekk..betOi ke.? o.O?? aQ bukan amek port sangat rancangan neh) da start. Skang da pukol 9.10 malam.
Huhu...
kOmpem ramai yg dOk ngadap tb skang neh kan. Hehee.
(ade ke yg still berblOgwalking macam aQ neh.?? o.O?)
aQ layan rancangan tuh gitu-gitu jek larh.
Tadi kat FacebOok membe aQ message kat chatbOx tanye aQ xtengOk AJL kew.??
AJL.?? o.O?? Hahaa..
kalO membe aQ xengatkan, memang aQ xtengOk langsOng kut. Huhu..(^_____^)
 Na tengOk lagu mane je yang menang malam neh.
sO, selamat melayan AJL yep.! (^______^)



.:: Juara AJL 25 : Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku.
*aQ pOm xpena dengO lagu neh...Huhu...Opss...aQ bukan peminat music. tapi kadang aQ layan gaks..^____^

Ape Gune Barangan Kemas.??

As-salam~
Ari neh aQ g kemas barang-barang aQ yg still beterabur dalam gerObOkalmari tuh. sementara ade mase terluang neh. Karang kalO da bizi, makin bertambah beserak larh lemari tuh. Huhu... xde bende pOm sangat. cume kOtak-kOtak aksesOri aQ je yg tunggang langgang sebab setiap kali na g kelas, aQ buru-buru capai itu ini. Hehee...

Dalam aQ kemas-kemas tuh, aQ tengOk barang-barang kemas aQ pOm beterabur dalam lemari. aQ rase macam xkesa pOm bende-bende alah tuh terabur mane-mane. kalO perOmpak masOk memang untOng larh dorg...ekk...mintak dijaOkan.! @___@. banyak gak barang-barang kemas aQ neh. err...bukannye aQ yang nak pOm bende-bende neh. xde nafsu pOm na beli aksesOri dalam bentuk emas. cantek sangat ker.??? wane gOld je yang aQ nampak. cantek lagik emas puteh. Hehee...

AksesOri emas aQ neh sume Puan Ibu a.k.a my biOlogical mOther yang belikan. bukan stakat aQ, adek-beradek pOmpuan aQ yg laen pOm dapat gak. aQ plak dari kecik memang xkesa pOm bende-bende neh. Rantai ngan anting-anting emas aQ neh, ntah da bape banyak kali ilang. Huhu... Tapi Puan Ibu still na belikan lagik. ayakk...macam die xtau jek anak cOmey die neh macam mane. careleSs~ (-______-")

aQ pena gak terpk, napO larh Puan Ibu suke jek belikan anak-anak gadis chantek die neh barangan Emas. sO, aQ pOm g larh intebiu die.

aQ : Ibu, nape ibu belikan Org rantai emas lagik? nati ilang lagik kan sayang.
Puan Ibu : xpe larh. ade rezeki lebih, ibu na belikan untOk anak-anak ibu. Jangan larh asek bukak jek, memang larh senang ilang. pakai jek. kalO x pOm simpan jek kat tempat yg selamat.
aQ : Tapi Org bukan reti jage pOm. kalO ilang pOm kadang Org xtawu. (T___T) kalO ibu belikan yang wane-wani kan lagik cantek. yang murah-murah jek. Emas neh dah larh mahal, Org xminat larh ibu.
Puan Ibu : Emas memang larh mahal. kan chantek tuh. Emas neh bagus. Sebagai pelaburan masa akan datang. Ibu na senangkan anak-anak ibu. nati kalO kamOo2x tengah susa, bOle larh gunekan emas neh.
aQ : ekkk....cenggitu plak. sO, kire bOle gadai la ekk... Hehee.. ( sengih lebar aQ time dengO...dalam pale macam da rangka macam-macam...Huhu ^____^)
Puan Ibu : ye larh. Tapi bukan skang.! nati kalO ibu ngan abah da xde.! (pandangan mate ibu mencerlung tengOk aQ (=.=) ...macam tau-tau jek anak cOmey die neh pk apO. Hehee...)
aQ : Ok bOsS.! (^____^)

sO, nie larh sebab nape aQ trime gak barangan kemas neh. Latest nyer, Incik Abah belikan aQ cincin emas. Cincin belah rOtan Oii. biler aQ pakai sume tanye, aQ neh da tunang kew.?? Hahaaaa...gelak besO aQ. ^______^ adeihh.! xpe larh, trime saje larh. Nilai emas kan xkan turun. Bernilai Oii. UntOk pelaburan masa akan datang. Pandai larh Puan Ibu ngan Incik Abah aQ neh... Hehee. Sayang anak larh katekan. sO, kene larh aQ pandai-pandai jage ye x... Insya Allah, satu hari nati musti die berguna untOk aQ. ^____^





.:: Pics sOurces : Incik gOogle larh. (^____^)

New Stuff.! ^____^

As-salam~
Salam tengahari n hepy Sunday.! (^_____^)
err...post aQ yg neh mungkin agak gediks siket. Na tengOk, tengOk larh. xna suda~~

Ni kasut terbaru yg aQ beli kat Dataran Pahlawan.
Huhu...belang rimau puteh. ^______^ *sweet.!
tetibe terase na beli kasut yg berlaenan siket dari yg aQ bese pakai. err...jangan tanye berapa inch ye. Org tinggirendah mcm aQ neh memang kene pakai kasut yg b'tumit tinggi sket. (-_____-") n neh bukan High Heel, tapi wedges. (^______^). Wedges neh aQ beli ngan tujuan untuk xtvt nOrmal, ehh.. o.O.?? silap.! aktiviti fOrmal kat kampus. aQ da xde kasut larh.! sume da hancuSs sebab aQ memang seOrg yg sangat rajin bejalan.! Yeah.! \(^______^)/ xmahal pOm kasut neh. arOund RM50 n belOw. affordable kan.! (^^,)

Selaen tuh aQ sOping T-shirt basahan. aQ suker yg simple-simple jek. (^_____^).
Printed T-shirt yg cOmey.! <3.
cOmey kan.! \(^_______^)/ yg gambO vespa tuh nampak Oldskul sket. aQ suke.! (^____^) yg depan lak, aQ bekenan sebab cOmey sangat.! ade bear-bear lagik.! n lagik aQ suker phrase yg ade dlm tuh. "You & Me. When distant can proves a lasting friendship" khas untOk membe-membe aQ tuh.! (^_______^) Huhu...<3. Pink kaler.??? err...aQ xtau larh, kalO na sOping baju atau pebende pOm, aQ memang nampak wane tuh sajee..adeih~ (-____-")

Kat Pahlawan Walk lak aQ nampak bende alah neh.!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
cOmey kan.! \(^_______^)/
pade aQ memang terTARIK, meNARIK, memang CHANTEK.! Huhuu... buatan tangan tuh. walOpOwn ade yg cakap beg neh nampak kOlot, aQ pedulik hape.! yg penting aQ suker. \(^_____^)/ Pink kaler laks tuh. bOle larh aQ melaram biler g jenjalan len kali. Heheee...

.:: kene stOp jenjalan dOlu wat mase neh. Memang seksa dOk kat tetengah bandO neh. adOii~ (T_____T)

Windu my Noty.! !___!

As-salam~ skang neh da pukOl 3:25 pagi.
tapi aQ still xtidO lagik. Huhu...padahal bawu je pas berjalan sakan dari siang smpai malam tadi. aish~
(-____-") Na wat cane, aQ xleyh tidOq. cuaca malam neh sejuk sangat, sampai aQ xleyh na lelap mate pOm.! (T___T) Isk... apO na wat pepagi bute neh. kalO xtidO, kOmpem2x larh esOk pagi aQ membute sajee... adOii.! (-____-)

xde bende na wat, aQ b'blOgwalking je larh. budak bawu na kenal dunia blOg katekan. huhu... dalam aQ b'blOgwalking neh, aQ masOk larh blOg gadis yg cOmey2x. bOle pulak dOrg tayang kucen dOrg yg cOmey2x tuh.! Erkkk.! neh yg aQ kangen neh.! !_____! Yup.! aQ windu sangat ngan kucen aQ c Noty.! biler tenOk gambO kucen yg cOmey-cOmey, start larh aQ t'engat my baby cat c Noty yg nakai tuh. Windu sangat-sangat larh.! Uwaaa~~ rase cam na balek uma skang jugak.! (!______!)

Ntah ape yg c Noty wat skang neh gaknye ekk....i'm wOndering...(-___-?) mase aQ cuti sem, dOk kat uma jek, salu tidO ngan c Noty tuh. besenye skang neh die teman aQ berOn9. same-same xtidO malam. Tapi skang aQ da xde kat uma, ntah ngan sapO je die tidO... Isk2x, kalO larh aQ bOle bawak die dOk ngan aQ kat mlake neh, memang aQ da bawak larh.! Windu nyer.! Sangat-sangat larh.! (!_______!) Windu na tengOk die maen geget-geget tangan. Windu na tengOk die tidO atas bantal+rambut aQ. windu na tengOk mate besO die setiap kali tengOk aQ. Windu segala-galanye tentang Noty.! Windu.! Huk2x...


Berjalan-sOping-merOnda Melaka.! ^____^

As-salam~ huhu...(^____^)
bawu je balek dari men"derma" duit di Dataran Pahlawan+MahkOta Parade+Pahlawan Walk+Jonker Walk.!
shOpping sakan larh ari neh.! Huhu... pOkai suda.! (x_____x) adeih.! Opss....lupe lak, aQ kuar ngan sOrg hOusemate aQ n 2 Org lagik member classmate. hehee...kami berempat sangat suke shOpping.! Yeah.! adOii.! aQ neh memang xleyh berjalan smbil pegang duet yg banyak larh.! (-___-") abes sume aQ na bOrong. sangat rambang mate.! (@_____@). ari neh jek da abes hampir RM2 rats.! (T___T") trrr........tapi at least aQ puas aty ngan ape yg aQ beli.! hOho...

Chinese New Year da dekat. taOn neh taOn arnab ekk..cOmey.! huhu ^____^


Na balek ke rumah, kami wat decisiOn na bejalan kaki saje. KOje gilerz.! Hehee...Memang jaO na sampai ke rumah, tapi serOnok.! Huhu...sambil-sambil tuh kami bOle tenOk pemandangan waktu malam kat Melaka neh. Memang sangat chantek.! \(^____^)/ dari MahkOta Parade kami berjalan smpai ke Jonker Walk, xpuas kami bergambar. Nite view di Melaka memang yg terbaek larh.! banyak lampu kelip-kelip n ramai gak tOurist. (^_____^) (tapi xdpat na uplOad byk pics...-___-"). Kat Jonker Walk lak sangat ramai Org. Macam ade dalam tin sardin. Na bejalan pOm, terpakse selit-selit. sanggOp mereka-mereka menyelit dalam lautan Org ramai neh kan. sama macam kami jugak.! Huhu...

Yang lagik terbaek, kaki kami sangat saket.! adeih~ (T_____T). ini larh akibat daripada Org yg sangat rajin berjalan. Hahaaa...tapi kami xserik lagik.! sebab ini bukan first time kami wat kOje gilerz neh. next time bOle berjalan lagik.! \(^___^)/ Hehee...



Saturday, January 8, 2011

Hepi Saturday.!

As-salam~ tOday is Saturday.!
Yeah.! relax time.! huhu...
sebelOm asemen semakin memenuhi ruang Otak n minda ini, aQ na mengEnjOykan diri dOlu. (enjOy jek yg aQ tau ekk...adeih~ -_-"). kalO xenjoy nati aQ menyesal. ye x.?? hahaaa. xde larh. aQ kuar kali neh pOm singgah kedai buku gak taw. na carik buku rujukan untOk asemen yg bakal datang. Isk...tuh cume alasan sisi jek kan as...hehe. ye larh.! penting Oo buku tuh. kalO aQ xjumpe cemane aQ na wat asemen aQ ye x.?? hOho..

sebab sampingan...na g tenOk wayang n sOping2x.! yeah.! (alasan sampingan.??? huhu...) ayakk...ye lOrh. da lame aQ xjumpe membe-membe U. nie larh masenye na hang Out same2x kan.kan.kan...^____^ walOpOwn bawu sebulan setengah xjumpe, tapi tetap lame taw.! aQ windu.! hehee... idOp neh kene enjOy.! baru larh xstress mase belajO. hOho...\(^____^)/ LagipOwn kuar reramai neh bOle mengeratkan silaturrahim. ye x.?? kalO x, asek jumpe kat lam kelas jek. na discuss pOm isu blajO sajee.. bOsan Oii..mau jem pale Otak aQ neh..adoii. @__@.

hehee...sO, hepy saturday tO allz.! enjOy-enjOy larh ari minggu kOrang.! pas neh da xleyh dah. biler asemen da start datang bertimbun, mau x kOrang jadik senget.?? na kuar pOm rase xcukOp mase je kan. huhu. Ok larh, na gerak dah. (^____^). babai.!

\(^______^)/

1st Award From AmOi.!

As-Salam~ hepy Saturday all.! Huhu...
blOg neh baru berOperasi beberapa hari. saje je larh aQ na check blOg bawu lahir neh kan. Huhu. xsangka lak ley dapat award dari miSs amOi.! award pertama neh.! suke2x.! \(^_____^)/ hehe...tenkiu yep.! <3


1st Award From AmOi.! ^___^

kenal as yusra.? o.O.??

scholarship.