TIP.TOP

easy statistics

Tuesday, February 15, 2011

I Luv Detectif Conan.

As-salam~ ^____^
Huhu. aQ da recover.! Ramai upenyer membe-membe aQ yang masih sayangkan aQ. Terharu giler.! Wuuu~ Huhu. \(^_____^)/ Luvuguyslarh.! <3

Huh~ Siang tadi aQ keSTRESSan yang amat, T__T. sO, aQ g larh merayap sensOrg after kelas. Giler bOsan hah plus ngan emOsi aQ yang xstabil neh.. Urghh~ -_____-“ Oke. cukOp yg tuh. Mase aQ merayap tadi, aQ singgah kedai buku Thai Kuang(kat Melaka jek ke yg ade kdai neh.? o.O?). Niat na cari shaker carrera yg aQ suke tuh.sebab ade pink kaler taw. Huhu. Dalam aQ melilau-lilau tuh, aQ TERnampak kOmik DETECTIVE CONAN episode-70 dah kuar. *err…da lame jgk kutt die da ade. Huii, aQ xpk panjang, terOs jek grab.! HohO. Padehal, pitih da tinggal sket, niat na berjimat~ aish~ -____-“






Ahh, pedulik kan yg tuh.! ^___^ Cite pasai Det. cOnan neh wat aQ TERengat lak, mase zaman aQ skOlah menengah dOlu, aQ giler addicted dengan kOmik neh.! kat umah aQ smpai skang masih ade lagi kOmik-kOmik dari siri lepas. aQ start kumpOl dari siri belas-belas. Bukan stakat Det. Conan, banyak lagi kOmik-kOmik laen yg aQ beli. cOntoh macam Yu-Gi-Oh, Penyiasat Remaja Hajime Kindaichi, Penyiasat Remaja Q Class, HunterXHunter, krekO n Arena kOmik, dOremOn n byk lagi larh. *sumer aQ tinggal kat umah wat kOleksi. bilek aQ pOm da macam library kOmik.! Huhu. And kalO wat kunci kira-kira untOk sume kOmik-kOmik tuh, memang bOle kaye larh aQ.! 6 taOn hah kumpOl. Hahaa.



Det. Conan neh kalO xsilap aQ first die kuar mase aQ darjah 6 taOn 2001. Sebab aQ first bace pinjam dari kazen aQ mase tuh aQ baru jek abes UPSR. First bace jek aQ da jatuh chenta.! <3 u Shinichi KudO.! Tp time tuh aQ xpandai lagi na g beli mende-mende alah neh. Incik Ibu ngan Incik Ayah takkan bagi aQ membazir untOk mende-mende tak berfaedah neh. Hehe. Tapi kedegilan aQ start mase naek fOrm 1. Time tuh da bebas siket. Pulak aQ dapat membe yang satu kapla suke-giler-crazy-minat-adOre ngan kOmik-kOmik neh. bOle jadi Otaku gak larh. Die punyer kOleksi kOmik lagik banyak dari aQ.! grr~ Jelezzz beb.! and dari die gak, aQ start blaja kumpOl wet banje yang Incik Ayah bagi tuh sket-sket untOk beli kOmik. Hehee. Pandai tak aQ.?? Duit untOk beli makanan aQ wat beli kOmik. Mungkin tuh pasai gak larh aQ xmembesar smpai skang. *xcukOp makan. Opsss. Hahaaa..^______^

tapi da agak lamer gak larh aQ tinggalkan kOmik-kOmik neh. serase aQ start aQ masOk fOrm 6 kOtt. yang lelaen memang aQ da tak beli langsung. Tapi kalO Det. Conan neh memang kalO aQ nampak aQ akan beli.! Even aQ da tuadewase skang neh, aQ tetap suke-minat-chenta-giler kat Det. Conan.! Hehee.!

sangat cOol kan.! <3

 Ran Mouri & Shinichi KudOu
Heiji HatsutOri & Kazuha Toyama

Yeah.! xtawu larh nape, tapi yang paling aQ suker dalam Det. Conan ialah pasangan Shinichi & Ran ngan Heiji & Kazuha. Seyes dOwg sangat swEet.!! Huhu..\(^____^)/ and yang pasti Shinichi sangat handsOme.! Upss..lalala~

Tapi kan...tapi kan...aQ xsuke taw ngan Haibara. Urmm~ @_____@ aQ xtawu larh nape, tapi aQ memang xsuke.! erkk...T_____T .
Oke. cukOp larh smpai kat cni.! (^_____^) Mase untOk menidurkan diri. babai~

Monday, February 14, 2011

Hari Ini Hari EmOsi.!






aQ xna jadi baek ari neh.! plezzz.!
bagi aQ jadik jahat untOk sehari.! sehari jek.!! urghh~ =.= 
emOsi aQ sangat tak terkawal arineh.
sOri babe sekalian,
sebab kOwg tepakse mengadap muke mOnyOk aQ arineh.
-____-" 
and musti kOwg pOm menyampah kan. aish~ ~ 
kalO xde Org yang sentap hati aQ, memang aQ tak kan jadik macam tuh larh.!
demn.! sangat benci ngan perasaan neh.! T____T


 mish my baby cats demn much.! ;’(

If i can cry juz like dis~ !____! 




*sumber dari Incik gOogle*





.:: sOping untOk meredakan suhu kepanasan aty memang sangat terbaek.!! urghh~ -____-"

Valentine Day~

As-Salam~ ^____^
Hehe. aQ tawu, musti ramai yang dah wat entry pasai neh dalam belOg masing-masing.
aQ pOm xpandai na karang cite best-best bagi kOrg bace.
sO, as lOng kOwg paham sudah larh. ;)
seumOr idOp aQ memang aQ xpena sambut Valentine Day, walOpOm mase aQ ade abe bOyfie, die beriya-iya na aQ sambut.
dari kecik aQ dah didedahkan dengan mende alah neh, sO Insya-Allah smpai biler-biler pOm aQ x akan sambut.


adiOs amigOs. salam ukhwah~ ^___^

Sunday, February 13, 2011

i LOve My blOg.! cOntest.!

As-salam~ ^______^
huh.?? o.O? Waaa.!
As kene tag lagi dengan sis nOvelgurl.
Tengs dear~ ^____^

Dalam kebizian neh, aQ try cari mase na wat entry untOk cOntest neh.
walOpOm skang neh mOod berada dalam kelaparan~ aish~ T___T


Yeah.! ini cOntest die. ^____^
ade 2 cOntest, tapi aQ jOin 1 jep.
kalO kOrg na jOin dua-dua, kOrg bOle jenguk belOg miSs Yuyu yang cantek tuh. ^_____^
na tengOk syarat-syarat die pOm ade kat situ Oke.!

.:: Kenapa aQ sayang belOg aQ.?? o.O?

Haa...kenapa ekk aQ sayang belOg aQ.?? urmm. aQ pOm xtawu larh. o.O? Hahaa. belOg aQ neh adelah part dari idOp aQ, sO, musti larh aQ sayang.! sume-sume yang termasOk dalam lingkungan hak milik aQ xkire larh manusia, bende Or anything, aQ akan sayang.!


.:: cerita pasal belOg aQ.

Err. aQ pOm xtawu larh belOg aQ neh pasal ape. dOlu aQ anggap belOg aQ neh sebagai medium untOk aQ memuntahkan segala emOsi n lOgik akal aQ neh. Tapi, biler aQ da slalO berblOgwalking, aQ dapat banyak pengajaran berguna. Ye larh, aQ neh kan still baru lagik. bukannye aQ paham sangat dunia belOg neh cemane. kalO kite na cite apebende skalipOm, kite kene pk sensitiviti sesuatu isu yang kite sentuh. kalO tersalah atau terkacO hal peribadi Org, maunye kene tembak kaw-kaw punyer. aish~ -____-" macam membe aQ pena sebut sesuatu yang aQ engat smpai skang :

" Rakyat Malaysia memang ade hak kebebasan untOk bersuara. Tapi, kite ade ke hak kebebasan selepas bersuara.?? o.O? Salah cakap, mau nyawa melayang."

Hehee. Tapi, still aQ na cakap, blOg aQ neh hak aQ. sO, blOg neh memang tempat aQ memuntahkan semua emOsi-luahanhati-pengalaman best and xbest yang aQ lalui. Tapi, serasa aQ, aQ banyak merapu-meraban jek kOt dalam belOg neh. aish~ -____-". Yeah, aQ bukan larh penulis yang berIDEA kreatif untOk menulis cite-cite yang best macam belOg Org laen yang feymes-feymes, tapi aQ perlukan belOg aQ untOk aQ meluahkan sesuatu yang aQ suke.

cOntohnye : I Luv Pink.!
Yeah.! aQ sangat addicted dengan PINK kaler. aQ pOm xtawu larh kenapa aQ suke sangat kaler neh.  Tak kira larh ape bende barang yang aQ na beli pOm, aQ akan TERattract ngan kaler PINK dOlu. *tapi tak termasOk penyanyi PINK oke.! Even mase na Order air pOm, aQ akan Order air SIRAP BANDUNG yang kaler PINK tuh. Tapi yang neh, aQ bawu pasan biler ade membe aQ yang tegO, "Oii, sampai air kO pOm na wane pink gak kew.??" Erkk...aQ memang dari dOlu suke air SIRAP BANDUNG taw.! cumer bawu skang aQ perasan kaler die PINK. Hahaa. Tapi, seyes, walOpOm aQ nampak kaler laen menarik, tapi tangan aQ neh cam gatal jek na amek yang wane PINK jugak. -___-" sO, xleyh na wat ape larh. kalO kOrg tengOk stuff aQ pOm musti kOrg geleng pale jek. Huhu ^____^
* err. motif cite di atas.?? o.O?

Oke, mOtif aQ cite bnde kat atas tuh adalah sebab, mOst Of my frens memang xgemar biler aQ teramat minat-suka-gila dengan PINK neh. dOrg salu cakap ngan aQ, "kO xbOsan ker asek tengOk kaler yang same jek.??" erkk ~___~" aQ memang xpena bOsan ngan kaler PINK neh. sOri yep, sayunk-sayunk sekalian. Siler bertahan dengan aQ untOk satu jangka mase yang sekejap jek lagik.! tenkiu dear~ ^___^
SO, aQ kan suke cuci mate tengOk PINK-stuff neh and kat sini larh tempatnyer aQ na berkOngsi ngan Org yang samer minat ngan aQ. Luvuguys larh.! <3

Err. macam da panjang jek entry aQ neh. Huhu. ChOp2x, relate ke tak cite aQ neh ekk.?? Hahaa. biO larh. belOg aQ neh still baru lagik. xsampai 2 bulan pOm lagik berOperasi. Huhu. sO, xde mende sangat larh dalam neh. ;D 

Oke. cukOp sampai kat sini.! ^_____^ Na tag 3 Org, tapi aQ nOn-grata de idea skang neh. Yang kene tag nanti aQ infOrm kat chatbOx yep.!

.:: perOt da berkerOncOng giler.! =.= na Out g makan.! Yeah.!

keLAPARan~

*sumber dari Incik gOogle.

Uwaa~ sangat...sangat...LAPAR.! =.=
tengOk NASI GORENG KAMPUNG ituh sangat menyelerakan~
urghh~ T_____T

Friday, February 11, 2011

I Luv Pink~










Awak.Kite Mintak Maaf.

Awak.
Kite mintak maaf.
Kite xbOle.
Dan awak pun xbOle nak pakse kte.
sOri.
TolOng paham dan tOlong terime.





Monday, February 7, 2011

Hepi Belated Besday dear~ ^____^


As-salam~ ^____^
Huhu~ skang neh time kami melepak, bermukebuku n berpesta.! Yeeha.~!
Erkk…dan hanye aQ sOwg jek yang berblOggin dalam umah neh ekk..aish~ -____-“


Allah selamatkan kamOo~
Allah selamatkan kamOo~
Allah selamatkan Ezza Najlaa~
Allah selamatkan kamOo~


aQ bawu jep sambut besday cOursemate-claSsmate-hOusemate-rOomate aQ ngan membe umah. Huhu. spatOtnyer besday dier semalam. Tapi disebabkan kteOrg bawu jep menjejakkan kaki kat bumi Melake neh selepas seminggu bercuti, sO, agak penat na smbut smlm. Jadiknyer, kami smbut ari neh jek larh. \(^_____^)/

"sekadar cheese cake, chOcolate cake n blueberry cake plus F&N strawberry ^____^"


Erkk…kek keras.! -____-“ balek dari kelas tadi aQ terOs masOk an kek tuh dalam fridge sebab da penat sgt. Malam bawu terengat. hOhoo. apepOwn, kami sambut dengan kesederhanaan dalam kebizian. Huhu. cukOp larh setakat yang termampOo. na merempit ke secret recipe aQ da xlarat. giler fenat siang td -______-"~

 Nie larh besday girl ituh.! Misz Ezza Najlaa a.k.a puteh yang chantek.! Hehee. Ade yang na usya.?? Opss…sOwi dear, cik Ezza neh suda berpunyer ye. ^____^

 Cik p-Qah (my lesbO partner. Huhu) and Cik Fana chantek yang de’ best.! \(^____^)/


Ini larh kami.! Macam dudOk dalam fridge hah siap bersweater segala.! Hahaa. Muke aQ memang sembap plus eye-bags pOm bOle nampak.-____-“~ aishh~ gara-gara xcukOp tidO malam semalam. kenantOkkan lagi.! Sempat kami berpicnic dlm kelas sebelum lec dtg. Huhuu~

Sayang uOls ketat-ketat larh.! Mmmuuuaaahhhh~! <3 xoxo \(^_____^)/

Oh, nO.! Lelaki Tacing.?? o.O?


As-salam~ ^____^ 
aQ bawu jek balek dari kelas neh. Berderet hah 3 kelas aQ dari pagi tadi. Aish~ -_____-“ ngantOk giler aQ. Dalam kelas pOm asek tersengguk-sengguk jep. Naseb larh lec sumer sporting. Best jek aQ landing kpala atas meja. Huhu. Student yg sgt baek.!^___^

Ce tengOk tajOk entry aQ tuh. Ade yang terase x ekk.?? Hehe. Siler jangan tembak aQ dOlu yep.. keSEYESan, aQ da byk kali menghadapi masalah bekaitan tajOk entry aQ tuh. -_____-“ wuishh  ~ aQ cite neh mengikOt pengalaman diri aQ jep.

aQ suker de ramai kawan. Kekadang kalO aQ xbusy, bOle larh aQ na chat Or layan sesape yang tegO aQ. Tapi bukannye all the time, aQ ade mase na chat jek. xbOle ke paham situasi Org laen.?? aQ sangat-sangat larh xbekenan ngan laki cenggini :

Nape awk xna layan saye.? Yela, saye tawu saye nie jahat. Xsesuai na kawan ngan awk. Dahla, xpayah layan saye lagi.*aQ neh lg jahat kutt. Tapi yg aQ xsuker neh, belum ape2x da judge aQ camneh. Bukannye aQ saje xbalas. Tapi kalO aQ da bOsan ngn Org cmneh mmg aQ xbalas dah. Na kwn pOm da xde mood. -____-“

Yela, bOring kan chat/msg ngan saye. G la chat/msg ngn bf awk.*Dtg dr mne ntah bf aQ neh =.= pastuh lak teros off9/off enset. xleyh blah tOl.

Awk neh sOmbong. Tawu larh awk cOmel, saye xlayak na kawan ngan awk kan.*yang neh lagik xleyh blah. =.= aQ mmg paling xsuke ayat neh. Hampass.! dah ckap mcm neh tapi still leyh tegO aQ lagi lak tuh. =.=

Utk pOmpan-pOmpan larh, pena x kOwg berhadapan ngan situasi macam aQ neh.?? Berhadapan ngan lelaki yang kuat tacing sangat…sangat…TENSI and melemaskan~ T____T. aQ tawu larh pOmpan lagik kuat tacing, tp kalO lelaki larh yang beperangai cenggini…aishh~ tOlong larh.! jadik gentleman sket la brO. -_____-“ pOmpan xberkenan beb.! dalam aty ade taman.?o.O? Uishh~ aQ pOm kalO na tacing bersebab dOlu. Tapi kalO ngan membe-membe memang xde sebab larh aQ na layan tacing-tacing neh. buang mase jek.!

kalO ekOt aQ larh kan…Owh my! Memang aQ xkOse na layan. =.= sukety kOwg larh na tacing ke hape. Macam larh aQ xde bende laen na wat. Na surO aQ pujOk.?? Err..kirim salam jela yep. Lagi-lagi kalO mamat tuh bukan bOyfie aQ, tapi na pakse-pakse aQ layan die macam bOyfie lak. Erk…x____x kalO bOyfie aQ pOm aQ xlayan, lagikan diOwg. Aish~ * giler jahat x aQ -____-“

aQ neh bukannyer xde hati... Limpa, usus, paru-paru sumer aQ ader same jek macam manusia laen. Cumernye aQ memang xbekenan larh ngan laki jenis cenggini.(dab bape kali ekk aQ ulang ayat neh.? o.O?) SEYES, kalO kOwg da tunjOk perangai cenggini ngan aQ, memang aQ da xde mOod na bekawan ngan kOwg lagik. =.= buatla camneh pOm…na kate aQ jahat.?? Sile kan. aQ leyh trime. kalO na bkawan, watla care na bkawan. Dahla dengan idOp aQ yang sedang dikacaubilaukan dengan asemen-test-trip-bisnes-kerinduanhatikepadakucendirumah lagik, aQ xbOle da na isi kepala aQ lagik dengan mende-mende alah neh. aish~ -______-“.

Err…Mintak sOri larh ye kalO ade yang terase. aQ TENSI plus FENING~ neh. lamer dah dOk pk mende neh jek.=.=

Sunday, February 6, 2011

Wink2x~

As-salam~ ^____^
aQ sedang bersenang-lenang smbil menghirup milO panas neh~
Huhuii~
Petang tadi aQ bawu smpai kat bumi Melaka.
Giler jem jalanraye hah. Sumer Owg bawu na balek ari neh ekk.? o.O??
Waaa~! Cuti da abes.!! T_____T
Kenape mOod aQ masi lagik mOod cuti neh.??
Ayakkk~~ +______+



.:: Oke.! back tO wOrk.! =.= ADS~ IBM~ ME~ China~ dumm.!
.:: Siler jangan kacO aty saye =.=, nati saye giler.

Saye Pemalu.Bukan sOmbong.

As-salam uOls~ ^____^ *tetibe gedik. siler abaikan.-____-"
Tadi aQ berym n bermukebuku ngan memembe.
Tetibe ader Org tegO aQ kt chatbOx, dier cakap aQ sOmbong.
Kat yahOo messenger pOm aQ dapat mende yang same dari Org yang berlaenan.
erkk....-____-", aQ sOmbong kew.?? o.O?
aishh~~ T_____T
sOri babe, aQ bukan sOmbong,
Tapi........tapi..............
aQ seorg yang Pemalu~ +____+
*stetmen xleyh blah.! Hahaa.

Heyy.! Ini Realiti taw.! ~_____~"
sape yang bebetOl kenai aQ jew yang tawu aQ neh cemane.
aQ.....xpandai na tegO org. -______-"~ kalO org tuh xtegO aQ dOlu.
err...aQ tawu larh care aQ neh salah...
TETAPI...neh kOnflik dalaman diri aQ.+_____+
kalO aQ na tegO Org, musti aQ akan pk dua-tiga kali dOlu.

"die na ke layan aQ.? o.O?"
"ntah-ntah die busy kutt.."
"ish...die xtego aQ, msti die xna kwn ngan aQ.xkn larh aQ na tegO dier."
"ermm...segan larh na tegO dier. mmbe-mmbe dier musti ramai. sape larh aQ neh."
*na gelak-perli an aQ.?? gelak larh. Tapi itu larh aQ. -_____-"

aQ takOwt... takOwt kalO terkacO org time yang salah.
Or lebih pade mayu kOwt kalO Org yg aQ tegO tuh xna kawan ngan aQ. T_____T
Isk...cemane aQ na ubah sikap aQ neh.?? negatiF sesangat.!! X______X

even dalam blOg pOm samer. -_____-"
aQ mukan kenal sangat pOm sesaper dalam neh.
saper yang tegO mesra ngan aQ bawu aQ leyh mesra balek ngan dier.
kalO yang feymes ames tuh lagik larh aQ segan na tegO. erkk. -_____-"
sape larh aQ neh kalO na dibandingkan ngan dowg. aishh~~
siler tegO aQ kalO aQ salah. +_____+

*sayebudakbarubelajarkalosalahtolongtunjukkan*

Saturday, February 5, 2011

Contest " OWH, sO wOnderful.!" by Sophie Al-Yahya.

As-salam~ ^____^
nampak x tajOk tuh, As kene tag untOk jOin cOntest lagik.!
Huhu. \(^____^)/
Syukran pade Miss C-Tie.
cOntest ni disediakan Oleh Miss Sophie Al-Yahya yang cOmey.! ^____^


Tarikh tutup:
20 Februari 2011

Syarat-syarat contest:
1. Tak wajib jadi follower Sophie Al-Yahya tetapi dia tidak akan bertanggungjawab jika anda ketinggalan sebarang update contest ini. (As da follow..^____^)
2. Mestilah seorang blogger. Kalau menetap di luar negara pun boleh. (Yes, I'm blogger!)
3. Letakkan banner contest yang dilinkan terus ke entri ini di sidebar dan entri anda sepanjang contest ini berlangsung.(Done!)
4.Tajuk entri anda haruslah : Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya. (Done!)
5. Tag 3 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu. (Done!)

Cara penyertaan:

1. Letakkan satu gambar "owh, so wonderful" anda pada entry contest. Gambar bebas. Apa-apa ajelah yang berkaitan dengan number 2 di bawah. (Done!)
2. Ceritakan pengalaman /moment anda yang wonderful yang haruslah berkaitan dengan gambar yang anda letakkan. Tak semestinya kena tulis panjang-panjang. Paling pendek satu perenggan. Paling panjang, bebas. Cerita lah pasal apaaaaa saja-keluarga, persahabatan, binatang peliharaan, percintaan etc. (Done!)
3. Jika anda blogger anonymous, anda bebas meletakkan apa-apa gambar dari internet tetapi mestilah relate dan berkesan dengan cerita wonderful anda.
4. Jika pengalaman/moment anda yang wonderful itu tiada gambar, anda juga boleh buat seperti number 3.
5. Hanya entri berbahasa Melayu dan Inggeris sahaja diterima.




Hadiah. JENG..JENG..JENG..





Pemenang pertama : 
RM 30 +  Chocolate Hershey's (nyum2..)
  
  




Pemenang Kedua:
RM20 + Chocolate Toblerone






Pemenang Ketiga:
RM10 + Chocolate Dairy Milk (Chocolate Mousse)
 *penganjur berhak menukar hadiah jika berlaku sebarang kerosakan dan hadiah wang tunai boleh ditukar kepada kredit top up mengikut kemahuan pemenang.*
*Jika penyertaan adalah banyak, insyaAllah pemenang saguhati akan diwujudkan*

Waa.!! Best kan hadiah dier.! ^_____^



Sesiapa yang berminat nak join contest ni sila comment di entry ini dengan menyertakan.
1. Nama anda
2. Email anda
3. Url entri contest anda

sO, untOk cOntest ini, my "Owh, sO wOnderful.!" ialah
 "Best mOment wif my BFF.!" 

Rasenyer entry neh pOm da cukOp panjang, sO, As xna cite banyak pasal gambar neh.
As pOm da cite gambar neh kat entry laen.
sO, kamOo bOle bace kat sini. enjOy.! \(^____^)/

Dan yang akhir skali As na tag 3 membe.!
siler jOin ye kamOo-kamOo. rugi kalO xjOin. ^_____^
.:: Awin

1st Award From AmOi.! ^___^

kenal as yusra.? o.O.??

scholarship.