TIP.TOP

easy statistics

Tuesday, February 1, 2011

Kisah.Krisis.Mesir.

Assalamualaikum wbt~ ^____^
aQ stilL bercuti kat kampung skang neh. Mid sem + Chinese New Year skali. Warghh~~ keTENSInan dudOk diruma. -_____-" keje aQ sehari-hari xde yang laen, asek begadO ngan anak buah aQ 2 Orang tuh jek. aishh~ dan xde yang laen lagik, aQ bermukebuku n berblOggin' je larh. Huish~

Skang neh aQ tengOk da kecOh pasal krisis kat Mesir. Dari semalam aQ berblOgwalking n bermukebuku, memang da ramai blOggerz yang da cOpy-paste-edit entry yang bekaitan. Err...adekah aQ da ketinggalan kalO still na sebarkan pasal neh.?? o.O? Rasenyer x lagik.! Tapi aQ pOm xpandai sangat na ulas bende neh panjang lebar, sO kOrg bOle larh bace entry tuh kat kisah pelajar kita di mesirpenduduk mesir kunci pintupelajar mesir di dalam bahayaselamatkan pelajar malaysia di mesir dan di sini. aQ cume mampOo untOk sebarkan saje. kOmpem musti kOrg pOm da bace lagik banyak entry-entry yang berkaitan kan..

Apa tujuan aQ sebarkan bende neh.?? Haa...tuh larh yang penting.! Kite yang kat Malaysia neh still ley idOp baek-baek, makan sedap-sedap, sOping sakan n berjimba-jimba dengan kengkawan. apetah lagik ngan cuti CNY neh, memang berenjOy sakan larh kan. Tapi kOrg tawu x pasal student kite yang kat Mesir tuh.?? Opss...musti ramai yang da tawu, tapi aQ sekadar na engat kan balek jerk. Tak basi lagik berite neh selagi kite masih xtawu ape perkembangan keselamatan rakyat Malaysia kat sane. Tadi aQ tengOk brite kat TV, kedutaan Malaysia kat Mesir xangkat kOl dOwg.?? sO, paham-paham sendirik larh yep.

Membe-membe aQ n membe-membe kengkawan aQ pOm ramai yang belajO kat Mesir nuu. Jiran aQ punyer anak pOm ade kat sane. Sedikit-sebanyak musti larh aQ merase kegusaran n kebimbangan yang dOrg rase. aQ da try na cOntact membe aQ yang blajO kat sane, tapi aQ tengOk fesbuk dOwg, da 5 ari dOwg xOn9. risaw giler kami-kami yang kat cni.! ntah ape larh naseb dOwg gak nyer...O.o??

sO, kat cni aQ merayu kat kOrg, rajin-rajin larh berdOa n kalO kOrg ikhlas, wat larh sOlat sunat hajat supaye rakan-rakan kite kat Mesir tuh selamat hendaknyer. keadaan dah darurat, musti dOrg skang dalam ketakutan. apetah lagik yang paling menggerunkan, sampai ramai banduan yang da terlepas dari sel. Uish, kalO aQ larh yang ade kat sane, memang aQ da meraung na balek Malaysia.! xrela dOk sane lelamer.! Tapi aQ xmerase, at least aQ cume bOle mendOakan supaye dOrg akan selamat n dapat balek ke Malaysia dalam mase terdekat neh. amin.

Dan yang paling latest kOwg bOle tengOk kat cni Updated dari Mesir.

2 comments:

1st Award From AmOi.! ^___^

kenal as yusra.? o.O.??

scholarship.