TIP.TOP

easy statistics

Thursday, May 26, 2011

Home Sweet Home~

Assalamualaikum wbt~ ^^,

Today is Thursday~. Yeah~ I’m going back to JB.! \(^____^)/

Huhu.. Setiap kali na balek kg jep musti aQ rase eksaited. Padahal jaO mane la Melaka ngan JB tuh. Aish~ -_____-“ Lagi… baru jek minggu lepas aQ balek JB pastuh selase aQ jejakkan kaki kat Melaka neh semula. And skang aQ na balek JB lagi.?? O.o? 

Minggu depan lak kOmpem-kOmpem aQ kene balek JB lagi... Err~~
aQ neh bukan la ade hOmesick mane pOm. Dua tahun dah aQ dOk kat Melaka neh. Intersesi aQ pun cume sebulan 2minggu jek. Tapi tiap-tiap minggu lak tuh aQ bOle balek JB. Erkk… melampau kah.??

*Bak kata membe aQ, tOkey balak pon bOle bankrap weyh kalO ade anak macam kO.. Ceitt~ =,=

Membe-membe aQ sume jelez tuh. HohOo. Kadang-kadang(tp jarang-jarang) bukan aQ yang na balek sangat, tp Puan Ibu yang suh aQ balek. Macam sekarang neh. Na jadi anak sOlehah, kene la ikOt cakap Puan Ibu kan.kan… Sebab tuh la aQ balek. (^_____^) Hahaa.. Peace No War~

.:: Rumahku Syurgaku~ Yeah, setiap kali balek JB musti fikiran aQ jadi lebih tenang. ^_____^ & mOod na On9 pOm musti ilang. sO, setiap kali aQ balek, musti aQ akan bercuti dari mengupdate blOg & status yang merepek-repek kat mukebuku. Korg pOm xde larh tensen sgt tengOk aQ merapu kan.kan..HohOo~

"kalO larh uma aQ mcm neh, mmg aQ xna kuar uma lgsg. Cute sangat.!"
*sumber google.

sayOnara~ \(^___^)/

Wednesday, May 25, 2011

“Setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya”

Bismillahirrahmanirrahim~
Assalamualaikum wbt~ ^^,

Dalam masa dua minggu lebih after tamat exam, aQ memuhasabahkan diri. Banyak benda yang berlaku kat sekeliling aQ yang watkan aQ banyak berfikir.

“Setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya”

Kata-kata perangsang kalo aQ xley trime sesuatu kenyataan. Tipula kalo aQ trime bulat-bulat kata-kata tuh. Ikut jiwa muda aQ yang selalu bertindak terburu-buru neh, ayat tuh kira sekadar na sedapkan hati sendiri jek la…aish~ (neh memg kes xley trime kenyataan. -_____-“)

Contohnye, seorg ibu melarang si anak dari melakukan sesuatu perkara yang pada pemikiran si anak, xde salahnya kalo dia buat. Tapi naluri seorang ibu yang sayangkan anak dia pasti tak mau anak itu merasa susah dan ditimpa sesuatu yang tidak baik pada masa akan datang.

Tapi, bila si anak tetap melakukan perkara tersebut (kira taknak dengar cakap ibu lah neh -___-“ isk~), dan berlaku sesuatu yang akhirnya watkan si anak jatuh terduduk (neh perumapamaan jek), barula si anak mengakui kebenaran kata-kata si ibu.

Tapi si ibu tak salahkan anak itu atas apa yang berlaku. Nasihat si ibu pada si anak “Tak pe la syg, benda dah berlaku. Jadikan itu sebagai peringatan di masa depan” (*macam skema plak ayat aQ +_____+)

Dalam perkara neh ada hikmah yang bole diambil. Jangan terlalu cepat percaya kat org & sentiasa fikir betol-betol dulu sebelum melakukan sesuatu. Kira perkara yang terjadi tuh dijadikan sebagai pengalaman, asam garam kehidupan yang bole dijadikan teladan dalam hidup. Supaya akan datang kita takkan mengulangi kesilapan yang sama. ^_____^ yaww~ peace no war~ *tetibe. hahaa

*mOod : relax & santai~ \(^_____^)/
*sumber : gOogle~

.: aQ kene dudOk Melaka lagi untOk sambung intersesi selama sebulan. Wuwu~ bestnye dOrg yang bercuti 4 bulan. Seyes jelezzz giler~! grr~ T____T

Sunday, May 8, 2011

I need U Ibu.! (!___!)

Bismillahirrahmannirrahim~
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Ya Allah, kacaunya jiwa aQ sekarang neh. Salah aQ ke ya Allah kenapa semua ini terjadi.?? Tapi aQ tak berniat agar jadi begini. T____T

Rindu.! Rindu yang amat pada pelukan hangat seOrg ibu dikala aQ dalam kesedihan begini. Hanya ibu sahaja yang tahu bagaimana untuk mendamaikan sekeping hati yang gundah ini. (!____!) Ya Allah, tabahkanlah hatiku.

Hari neh sume Org pOst pasal ibu. Sayunye rasa hati.! (!_____!) dah la paper aQ last 10 May neh bersamaan dengan hari ibu. Na cepat-cepat balek JB.! aQ dah tak sanggup na duduk lame-lame kat melake neh. apa yang aQ perlukan sekarang neh cuma Ibu.! Hanya ibu.!

Saturday, May 7, 2011

Kenangan Itu~

Bismillahirrahmannirrahim~
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.


Damainya hati bila berseorangan.
Membuat aQ sering mengimbau kenangan lama…
 Suka, duka, pahit manis kehidupan aQ yang lalu.
Bersama keluarga yang sentiasa disisi.
Bergelak tawa, menangis hiba bersama teman-teman rapat.
Dan rakan-rakan yang silih berganti.
Dari zaman tadika, sekolah rendah, dan sekolah menengah.
aQ rasa itulah zaman yang paling menyeronokkan bagi aQ.

Tapi sekarang…
Dengan usia aQ yang semakin meningkat.
Semakin banyak tanggungjawab yang aQ perlu pikul.

Hurmm..
Kenapa hati aQ terasa sayu.??
Tiba-tiba aQ rindukan kenangan lama itu.
Tersangat rindu...
Terasa berbezanya kehidupan aQ yang dulu & sekarang.
Kalau lah boleh aQ balik ke zaman lalu….



..
..
..
..
Arghh…mustahil kan…
Kenangan tetap tinggal kenangan.

Yang penting sekarang, aQ kene pandang ke hadapan.
Untuk masa depan aQ sendiri.

mOod : dah lama tak layan feeling~ T___T

Thursday, May 5, 2011

" SUAMI AKU USTAZ.?? "

Assalamualaikum wbt~ ^____^

Yeay~ mOod study aQ belum datang lagi. hOhoo..^___^ *saye pelajar yang baek.! clap2x~ Hiuwiuu~~ Hahaa. Ape barang study awal ye dOk.? ngee~ Bak kata membe aQ “study awal-awal nati lupe” hOhoO…Oke, siler jangan hentam aQ. -_____-“

Dalam mase na cari mOod study aQ yang ngah maen semunyik ibu neh, tetibe aQ tegerak na layan nOvel pulak... @____@ Pantang betOl.! Laen yang aQ carik, laen pulak yang datang. Aish~ -______-“

aQ bace nOvel On9 jep neh. Banyak cite best-best Oo~ kalO kOrg na kOrg pOm bOle bace. And aQ bet, musti ramai yang layan neh, especially pOmpan larh kan. ^___^. Hehee... *Err…dulu aQ pena gak ade niat na wat nOvel sendiri. Tapi…..sume novel yang aQ karang tak pernah ade ending die. Haish~ -_____-“. Berangan jek lebih~ hOhoo…

Wat mase neh, aQ layan cite SUAMI AKU USTAZ.?? HOhoO…tengOk tajOk pOm aQ da rase cambest jek. ^____~…xtawu larh pade pendapat kOrg cemane. Tapi cite neh bersambung-sambung larh pulak. Urghh~ tak sabO aQ na habeskan bace. aish~ -_____-". WalOpOm aQ baru bace 23 chapter, aQ rase citer neh memang best.! Terbaek wOk.! Hehee. Err...bOle tak kalO aQ na laki macam Ustaz Hafiz tuh.?? ngee~ “Ibu, Org na kawen~” >blushing< Dush2x.! lempang lelaju.! gedix larh kan~ Hahaa.


So, kalO kOrg tak suke cite neh, kOrg bOle layan nOvel laen. Sume ade kat www.penulisan2u.my neh. cerpen pOm ade hah. And dari laman web neh jugak, aQ ade beli satu nOvel yang memang sempOi untOk di layan. TajOk die “BAJU PENGANTIN MAK ANDAM” Kire masOk jiwa larh. ^___^ kalo xcaye cube larh bace dulu. Hehee...

*Baju Pengantin Mak Andam by Areila Sahimi*
best.! \(^____^)/

Err…membe-membe aQ da start membebel neh sebab aQ asek On9 jep. Aish~ bling-bling mata na study IE neh. wuwu~ T____T

mOod : na rebus nota INTERNATIONAL ECONOMIC pastuh minum air die bOle.?? @___@’

Wednesday, May 4, 2011

*Contest Blog Saya Smart*

Assalamualaikum wbt~
& selamat malam~ ^____^

As kene tag.! Yaww~ By twO cute gIrls~ Hehee \(^____^)/
Tengs yep my sayunk cik P-Qa & cik Tasha Bieber~
Sebenarnya dah lame jugak dapat tag neh.
Tapi belum ade mOod lagi na wat. Huhu…
So, jOm kite layan cOntest neh. ^___^


cOntest neh disediakan Oleh cik Qistina ^___^
sO, kalO na jOin, klik je kat name die tuh yep.

err...smart kah belOg asyusra.blogspot.com.??
Hahaa...tak tawu larh. ^____^ layan sajee~~

Syarat penyertaan contest nie mudah jew..

1. wajib follow blog nie.. *dOne.! ^^,

2. terbuka kpd semua owg k...

3. buat satu entry mengenai contest nie n tag kpd 4 owg..x kisah laa sapa pown. *dOne juga.! ^^,

4. last sekali...tinggalkan link kowg dkt comment box bwh entry nie *Oke.! 

Info : 

Tempat pertama akan menang RM 150
(
bOle wat bayO sewa uma kalO dapat neh. Huhu ^^,
)
  
Tempat kedua lakk RM 100
  
Tarikh tutup 20 Mei 2011..tarikh nie x akan di ubah...

sO, misi na tag 4 budak cOmel.! hehe \^_____^/ *eksaited.! hahaa.

Kenapa Lelaki Suka KacO Pompan.??

Assalamualaikum wbt~ ^___^
Dan Selamat PAGI~

Hari neh aQ baru rase relax sket lepas abes lagi satu paper semalam. Huhuu. Padahal ada lagi 2 paper neh. aish~ -_____-“ Takper-takper, sat lagi aQ study larh neh. hOhoO..^_____^,

Err…tadi sebelum aQ bukak blog, aQ layan mukebuku dulu. *aura untOk mengOn9kan diri sangat kuat apabila ternampak laptop & broadband. Huhuu… Padahal niat bangun pagi neh na study. -_____-“ aishh~

Tadi aQ ade tengOk status sOrg membe pOmpan aQ neh. aQ cOpy paste dr status die ;
“aq bukan sombong la, tapi aq xberkenan dengan cara kaw nak tegur pompan. Kaw ingat semua pompan suke dengan cara kaw tuh.?? Bile aq wat bodoh, kaw nak kutuk-kutuk aq pulak. Hampess la lu mat.!”
Err…abaikan bahase itu yep. ^^, Oke, tetibe aQ tergerak na wat entry pasal neh.

“Kenapa lelaki suke kacO pOmpan kat tepi-tepi jalan, kat shopping malL & sebagainya.?? O.o?”
Pada yang lelaki larh, kOrg tawu tak, bila kOrg tetibe tegO pOmpan yang sedang berjalan, tak kira larh kat tepi jalan Or kat shopping mall ke, kOrg mendatangkan cuak & takOt kepada pOmpan tersebut. Ini adalah FACT. Tak tawu larh, kalO ada yang tak rasa cenggitu kan…
*err..ni aQ cilOk dr gOogle. xdpt gmbO yg seswai~

aQ sebagai seOrg pOmpan sangat memahami situasi ini. Sebab aQ ngan membe-membe aQ selalu kene. Ye larh, aQ paham sebab membe-membe aQ memang cun-cun kan untOk dikacau..*aQ memang xcun, tapi aQ cOmel...^__^ kan.kan.?? err…abaikan~ =,=’ Dengan dunia sekarang yang aQ rase macam dah tak secure neh. Mane larh tawu kOrg na cOlek ke, na bawak lari ke kan…hOhoo. jaO tak aQ fikir.?? Muehehee. Tapi betOl ape.?? Bahaya taw.!

sO, abg-abg, pacek-pacek, rOmeO-rOmeO sekalian, kOrg tawu tak, cara kOrg na tegur tuh sangat-sangat larh tidak menampakkan yang kOrg tuh macho taw. Apa yang kOrg expect yep bila kOrg kacO pOmpan.? kalO pOmpan tuh balas, kOrg cakap pOmpan tuh gataii. kalO pOmpan tuh tak balas, kOrg cakap pOmpan tuh sOmbong.?? Pastuh siap kutOk-kutOk lagi tuh. Hish~ -_____-“ tak bersOpan langsung. Tak paham larh aQ~

kalO kOrg na kenaii ngan pOmpan tuh sekalipOm, cari larh cara yang menunjukkan kOrg tuh gentleman sket. (*Err…neh ape yg aQ wat neh.?? na ngajO Org pulak ke.??+_____+. Hahaa.) Beri salam dulu ke, bagi pOmpan tuh rasa selesa & tak pikir yang bukan-bukan pasal kOrg ke. Pastuh baru larh kOrg mulakan ayat kOrg... Ecehh…xleyh blah ayat aQ neh. Ahaakkk~ sengal larh kO as..aish~ @___@.

Tapi aQ na sarankan, kalO kOrg nampak pOmpan-pOmpan cun kat tepi jalan tuh, tak payah larh kOrg kacO. Tak kira larh die seksi ke tak. Takder pekdah nye pOm. Sebab kOrg bOle dapat pOmpan yang lagi cun kalO kOrg baek. Ehh..silap, jOdoh tuh ditangan Allah, kalO kOrg baek, kOrg akan dapat pOmpan yang baek-baek (pakej sekali larh tuh. pOmpan baek-baek neh slalunya cun-cun kan ^^,). kalO kOrg kacO pOmpan kat tepi jalan tuh, kOrg dapat ape je.?? Dapat dOse je bila kOrg kutOk pOmpan tuh bila dia tak balas. Tak tambah lagi dengan sumpah seranah dari pOmpan tuh. Yang neh, dalam hati jek. hOhooo. aQ bese wat kan…ngee~ ^___^

Lama pulak aQ wat entry neh. takder idea dah. HohOo…adakah aQ sarcastic.?? err...

mOod : hari neh na pegi klinik ngan cik P-Qa~ merempit untOk merelease kan tensi~ wee~ \^___^/

Tuesday, May 3, 2011

Kasih Ibu~

Bismillahirrahmannirrahim~
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Tetibe hari neh aQ rasa na tulis sesuatu yang emOsi. Sesuatu yang selalu wat aQ rase sangat emOsi…

*sumber gOogle

Ibu…apa yang ada pada insan bergelar Ibu.? Pada aQ, Ibu adalah Org yang paling bermakna sekali dalam hidup aQ. Ibu adalah Org yang paling memahami diri aQ & Org yang paling sayang aQ & yang paling aQ sayang dalam dunia neh. Ye larh, Ibu yang melahirkan aQ, semestinye die larh yang paling kenal aQ kan.

aQ rindu Ibu. Sangat-sangat rindu.! T____T”

Setiap hari, Ibu xpenah miss untOk cal aQ. Kadang-kadang tuh sampai 3 hingga 4 kali dia cal dalam mase sehari. Err…memang tak baek larh kan sebab bukan aQ yang cal dia -_____-“. Tapi, kadang-kadang aQ ada jugak cal dia. Cuma, sebab dah terbiasa Ibu yang cal, aQ memang akan tunggu dia cal. Waktu-waktu yang dia paling suka cal aQ slalu waktu subOh and time dah nak masuk maghrib. Aish~ macam tawu-tawu jek anak dia neh liat na bangun subOh & suka tidur na dekat maghrib kan. HohOo..

Tapi hari ne, entah kenapa aQ rasa tersentuh bila Ibu cal aQ. Yeah, Ibu yang paling memahami diri ini….

Ibu : Assalamualaikum. Yah, da sOlat maghrib.? (err…jam pukul 8.05p.m.)
aQ : Waalaikumussalam. Err…Org baru je beri salam Ibu da cal. Hehee..
Ibu : Dah pukul berapa neh.? Tak baek melambat-lambatkan sOlat. Jangan wat slalu. Ibu baru lepas baca mathurat neh.
aQ : Oke. Tadi Org tertidO la bu. Penat. NgantOk lagi.
Ibu : Ye larh, tapi jangan wat selalu. Paper senang .? Muka dah Oke.?
aQ : Urmm…susah larh bu. Macam xcukOp masa je jawab tadi. (ayat ngade-ngade aQ slalu.. =,=)
Ibu : Tak per lah. Yah da cuba wat yang terbaek. Banyakkan berdOa. Ibu dOakan anak-anak Ibu berjaya. Muka dah Oke belum.? Pegi klinik cepat tuh. Duit ada lagi tak.? Nati Ibu bank-in kan ea.
aQ : Ermm…belum sempat lagi Ibu. Malas na kuar uma. Eh..tak per la. Org pegi pusat kesihatan UiTM jek nati. Duit ada lagi. Ibu jangan risaw larh.
Ibu : Ye ke neh.? kalO takder jangan diam je. Nati makan bende pelik-pelik. Abang pun dah takder duit tuh(abg aQ pOn masih belajar jugak). Akak ecah da bagi pinjam dia dulu. Ibu risaw neh. Ibu makan sedap-sedap kat umah, anak-anak Ibu pulak tak makan. Dah makan belum neh.? Nati kalO na pegi klinik swasta, Ibu bagi duit.. Banyak tuh na kene nati. Tak pOn, balek JB nati kita pegi klinik check.
aQ : Oke jep. Membe-membe Org rajen masak. Dah makan siang tadi (padahal belum lg. salah tak kalO aQ tipu Ibu.?) Tak yah la bu, nati Oke larh neh. Hari tuh kan da pegi klinik. Abes duit kat klinik je nati…lagipOn UiTM punya da bayO…nati Org pegi larh..
Ibu : Ye larh. KalO na nati bagitau..
aQ : Oke. Ibu jangan risaw Oke. Ibu.! Rindu Ibu. Rindu sangat-sangat.! (sampai sini aQ da start rasa tacing yang amat…!___!)
Ibu : Ye. Ibu pOn rindu anak-anak Ibu. Jaga diri baek-baek. Jangan tinggal sOlat. Ngaji tuh. Dapat satu ain pOn jadi larh… Nati Ibu tepOn lagi.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Lepas abes cakap ngan Ibu, ntah nape aQ rasa emO yang amat. Air mata aQ xsegan-segan na keluar bila aQ ingat balek perbualan aQ ngan Ibu tadi…aQ rasa sebak…

Sebenarnya, aQ memang ada masalah duit, tapi aQ tak nak larh bebankan Ibu lagi. Adek-beradek aQ ramai lagi yang na guna duit. Tapi Ibu macam tawu-tawu je aQ ada masalah sekarang neh. Dah larh memang slalu aQ je yang wat masalah…=,=

Ibu.....adalah satu dalam sejuta. Permata yang paling tidak ternilai…
Ibu yang lembut. Ibu yang penyayang. Ibu yang memahami. Ibu yang tak pernah berkira dengan anak-anak. Ibu yang tak pernah mementingkan diri sendiri. Ibu yang sentiasa mengikut kehendak anak-anak. Ibu yang selalu ada bila anak-anak memerlukan. Ibu yang selalu ingat anak-anak. Ibu yang sabar melayan kerenah anak-anak yang pelbagai ragam yang pelik (macam aQ neh -____-“)

aQ bersyukur sangat-sangat sebab mempunyai Ibu seperti Ibu…
Tetibe teringat lagu Siti Nur Haliza “Air Mata Ibu”…sangat tacing~

mOod : Layan perasaan kejap~ Na balek JB.!! !____!

Monday, May 2, 2011

InfectiOn Or Sunburn.?? Help Me.!

Assalamualaikum wbt~ ^____^

Today is MOnday~ esOk aQ da start paper Managerial EcOnOmics pulak. @____@
Tadi tengah hari aQ study ngan membe-membe kat bangunan MARA Hang Tuah Mall. Huh~ Seyes, kalO ikOt keadaan aQ, memang  aQ xna kuar umah pOm arineh. =,=’

See my condition.?? @___@


Huwaa~ aQ mengalami alahan pada muke yang sangat terOk.! T____T  Suffer.! aQ pOm xtawu ape kene ngan aQ skang neh. Seingat aQ da 3 minggu jugak muke aQ merah-merah. Memula aQ ingat sebab SUNBURN. Takder la nampak terOk sangat, tapi da nampak macam aQ pakai blusher & eyeshadOw pOm ader. *tapi neh Ori punyer Oke.!

Tapi lelamer die da start terbakar. Huh~ -_____-“ and mule mengering.. Huwaa~ Sangat-sangat xselesa.! T___T aQ da start stop pakai krim yang aQ pakai. aQ try macam-macam cara yang membe-membe aQ suggested. Pakai baby Oil larh, pakai bedak sejuk larh, tuam ngan air sejuk, pakai mask timun n kunyit n segala menatang yang dOrg rase bOle tOlong aQ. Tapi macam takder perubahan pOm. Huk2x~ -____-“

Dan sekarang neh aQ rase da macam PUTERI LILIN pulak. Huwaa~ T___T aQ da jadi takOt dengan matahari.! Sangat takOt.! !_____! Sebelum neh aQ g kelas maen redah jek panas terik xgheti na pakai payung. *sebab aQ xpena kene cenggini… =,=’ Sekarang.?? Memang xlekang la payung ngan aQ kan..sampai bile cuaca tak panas n tak hujan pOm aQ bukak payung jugak. Aish~ =,= dah tuh, siap ngan sunglasses lagi aQ pakai. Pedulik larh Org na kutOk ke hape.. janji aQ rase secure. +_____+

Malah keadaan aQ sekarang semakin terOk dengan keadaan sekeliling mata aQ da start melebam and tuka jadi kaler pink gelap. *walOpom aQ suke kaler pink tapi takderla sampai aQ mintak muke aQ pOm tuka jadi kaler pink jugak..adOii~ Kulit muke mula mengering n rasa gatal-gatal pulak tuh. -_____-“ Neh INFECTION ape pulak.?? Huwaa~ Sekali tengOk mate aQ da macam kene tumbOk pOm ade. 2x tengOk…?? aQ da xtawu na kate ape. ~,~” aQ xna jadi gini.! Huk3x~ *tapi naseb baek larh tak naek jerawat~ =,=’ sebab tuh larh gambO kat atas tuh aQ study pakai sunglasses. err..padahal tuh saje na tutOp mata kan. =,= hOhoO..

Huh~ Ade sesaper tak yang tawu apa yang aQ bOle wat sekarang neh.?? T____T aQ takde mase na pegi klinik sekarang neh. *aQ memang degil kalO bab-bab pegi klinik neh. student maa…sekali pegi klinik melayang 40hingget. -_____-“ aishh~  Tapi kalO makin terOk memang aQ kene pegi jugak. Cume time-time tengah exam neh, aQ memang malas giler na kuar uma. ~,~”


Help me plezzzzz~ T____T

Sunday, May 1, 2011

Jika aQ Jatuh Cinta~

Bismillahirrahmannirrahim~


Ya Allah, jika aQ jatuh cinta, cintakanlah aQ pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu. Agar bertambah kekuatan untuk menyintaiMu.
Ya Muhaimin, jika aQ jatuh hati, izinkanlah aQ menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu. Agar tidak terjatuh aQ dalam jurang cinta nafsu.
Ya Rabbana, jika aQ jatuh hati, jagalah hatiku padanya. Agar tidak berpaling daripadaMu.
Ya Rabbul Izzati, jika aQ rindu, rindukanlah aQ pada seseorang yang merindui syahid dijalanMu.
Ya Allah, jika aQ menikmati cinta kekasihMu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu.
Ya Allah, jika aQ jatuh hati kepada kekasihMu, jangan biarkan aQ tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu.
Ya Allah, jika Kau halalkan aQ merindui kekasihMu, jangan biarkan aQ melampaui batas sehingga melupakan aQ pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu.

Amin Ya Rabbal Alamin.
*sumber : Youtube.

1st Award From AmOi.! ^___^

kenal as yusra.? o.O.??

scholarship.