TIP.TOP

easy statistics

Sunday, October 9, 2011

Mencari ketenangan hati~

09 Oct 2011 (2:19 p.m.)
Malacca Town.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Hari neh hari ahad. Aku curik masa sikit untuk menulis. Stop sekejap dari fikir asemen-asemen dan segala macam bende yang menyesakkan pale otak neh. Sekarang neh aku rasa macam nak menjerit. Rasa betapa lemahnya aku. Betapa cepatnya aku rasa na give up. Semua benda terase macam na seksa aku.

Hati aku tak kuat. Aku rasa kosong.  Bila tiba keadaan macam ne…. ibu n abah yang selalu aku ingat. Tadi aku call abah. Hati aku jadi sebak. Aku jadi lemah. Sensitip tibe-tibe… air mata aku tak segan mengalir. Rindu.! Teramat-sangat rindu na dengar suara abah. Rindu na dengar nasihat-nasihat abah yang tak pernah aku na ikot.

Then aku call ibu. Aku cuba kawal suara. Tapi aku tak mampu…bila ibu cakap ibu sentiasa ada untuk aku, lagi galak aku rasa na menangis. Ibu suruh aku tabah. Ibu kata jangan mengeluh, sentiasalah ingat Allah. Sebab hanya Dia yang sentiasa ada untuk kita. Ya Allah, aku terasa macam na terbang pegi peluk ibu sekarang jugak.  Terima kasih yang tak terhingga untuk semua ini.

Terasa bersyukurnya aku sebab masih ada keluarga yang tak putus-putus memberi aku sokongan. Masih ada keluarga yang masih sayangkan aku. Masih ada DIA yang tak pernah putus-putus beri aku nikmat. Sentiasa ada bila aku susah. Tapi aku selalu lalai. Bila susah baru aku cari diorang. Bila rasa tak mampu baru aku ingat diorang.

Sungguh.. Aku cuba untuk memuhasabahkan diri. Aku cuba fikirkan niat dan tujuan asal aku menuntut ilmu selama ne. Aku cuba fikirkan pengorbanan yang dah terlalu banyak ibu ngan abah buat untuk aku n adik-beradik yang lain. Aku na berjaya untuk diorang. Aku na sangat ibu ngan abah rasa bangga dgn kejayaan aku.

" Ya Allah, aku mohon, kuatkan dan tetapkanlah hati aku. Tunjukkanlah dan luruskanlah jalan aku keranaMu. Lindungilah dan peliharalah keluarga aku dari syaitan yang direjam dan manusia yg berhasad dengki. Aku bermohon hanya kepadaMu Ya Allah. Amin "

.:: Terasa kedamaian di hati bila ikhlas beribadah keranaNya dgn ditemani lagu-lagu nasyid~

4 comments:

 1. may Allah show u the way sis..
  jangan mengalah.. jangan down2 k..
  HE is always with us..
  insyaAllah.
  be strong!

  :)

  ReplyDelete
 2. bersyukurlah kerana masih ada family yg boleh ingatkan kita..=)

  ReplyDelete

1st Award From AmOi.! ^___^

kenal as yusra.? o.O.??

scholarship.