TIP.TOP

easy statistics

Monday, May 2, 2011

InfectiOn Or Sunburn.?? Help Me.!

Assalamualaikum wbt~ ^____^

Today is MOnday~ esOk aQ da start paper Managerial EcOnOmics pulak. @____@
Tadi tengah hari aQ study ngan membe-membe kat bangunan MARA Hang Tuah Mall. Huh~ Seyes, kalO ikOt keadaan aQ, memang  aQ xna kuar umah pOm arineh. =,=’

See my condition.?? @___@


Huwaa~ aQ mengalami alahan pada muke yang sangat terOk.! T____T  Suffer.! aQ pOm xtawu ape kene ngan aQ skang neh. Seingat aQ da 3 minggu jugak muke aQ merah-merah. Memula aQ ingat sebab SUNBURN. Takder la nampak terOk sangat, tapi da nampak macam aQ pakai blusher & eyeshadOw pOm ader. *tapi neh Ori punyer Oke.!

Tapi lelamer die da start terbakar. Huh~ -_____-“ and mule mengering.. Huwaa~ Sangat-sangat xselesa.! T___T aQ da start stop pakai krim yang aQ pakai. aQ try macam-macam cara yang membe-membe aQ suggested. Pakai baby Oil larh, pakai bedak sejuk larh, tuam ngan air sejuk, pakai mask timun n kunyit n segala menatang yang dOrg rase bOle tOlong aQ. Tapi macam takder perubahan pOm. Huk2x~ -____-“

Dan sekarang neh aQ rase da macam PUTERI LILIN pulak. Huwaa~ T___T aQ da jadi takOt dengan matahari.! Sangat takOt.! !_____! Sebelum neh aQ g kelas maen redah jek panas terik xgheti na pakai payung. *sebab aQ xpena kene cenggini… =,=’ Sekarang.?? Memang xlekang la payung ngan aQ kan..sampai bile cuaca tak panas n tak hujan pOm aQ bukak payung jugak. Aish~ =,= dah tuh, siap ngan sunglasses lagi aQ pakai. Pedulik larh Org na kutOk ke hape.. janji aQ rase secure. +_____+

Malah keadaan aQ sekarang semakin terOk dengan keadaan sekeliling mata aQ da start melebam and tuka jadi kaler pink gelap. *walOpom aQ suke kaler pink tapi takderla sampai aQ mintak muke aQ pOm tuka jadi kaler pink jugak..adOii~ Kulit muke mula mengering n rasa gatal-gatal pulak tuh. -_____-“ Neh INFECTION ape pulak.?? Huwaa~ Sekali tengOk mate aQ da macam kene tumbOk pOm ade. 2x tengOk…?? aQ da xtawu na kate ape. ~,~” aQ xna jadi gini.! Huk3x~ *tapi naseb baek larh tak naek jerawat~ =,=’ sebab tuh larh gambO kat atas tuh aQ study pakai sunglasses. err..padahal tuh saje na tutOp mata kan. =,= hOhoO..

Huh~ Ade sesaper tak yang tawu apa yang aQ bOle wat sekarang neh.?? T____T aQ takde mase na pegi klinik sekarang neh. *aQ memang degil kalO bab-bab pegi klinik neh. student maa…sekali pegi klinik melayang 40hingget. -_____-“ aishh~  Tapi kalO makin terOk memang aQ kene pegi jugak. Cume time-time tengah exam neh, aQ memang malas giler na kuar uma. ~,~”


Help me plezzzzz~ T____T

18 comments:

  1. relax yo! manage it with your brain. here, I come and wish you all the best for your next paper yo! ^^

    ReplyDelete
  2. try pakai bedak sejuk.. Insyaallah ok.. bedak bunga tanjung..

    ReplyDelete
  3. hahhaha...tau takpe..cantek muke kau...hahha...takpe.pkai mask yang aku beli tu..mask tradisional cina kan..ofcos la bagus...try la..heheh.... :) ko tgk blog aku,korang nye gmbo pom ade.hahha

    ReplyDelete
  4. Mr.Thinker@Ali : thanks yep.! ^^,

    @Princess Tutu : da cube. bedak masuk mate T___T sgt seksa. err..bedak bunga tanjung.? sume bedak sejuk xsame ekk? o.O?

    azem : siot jek kaw.! kalo xok gak mke aq, aq tepek kat muke ko.! ;p

    ReplyDelete
  5. kena pi klinik gak. risau kot2 SLE. anak akak yg baby kat header tu ade tumbuh bisul kecik. kelam kabut pi check. Skrg nie mcm2 jenis penyakit muncul. pergi la check, ye.

    ReplyDelete
  6. Yana halim : tawu !____! na pegi tp xde mse. mmg da risaw neh. takut infection ape2..

    ReplyDelete
  7. Gud luck tau ^^

    i know u can do it !

    ReplyDelete
  8. pernah tengok iklan yang mana pompuan tuh asyik mengelak dari terkena panas matahari,takut rona kulit berubah.ini mesti sebab kulit dah dibiasakan tidak terkena panas sebab itu ianya menjadi sensitif wahai puteri lilin..

    ReplyDelete
  9. 1st gud luck exam..

    pasal kulit anda tu.. apa kata g klinik je..
    kesiannye putri lilin ni..

    ReplyDelete
  10. ghost writer : err..itu iklan takut kulit kusam n kering. tp yg neh da telebey kering. =,=
    n sb da terbiase kene matahari la kulit muke jadi gitu. skarg tepakse jadi puteri lilin. T___T

    ReplyDelete
  11. adan : tengs.! ^^,

    err..memang ade niat. tapi xde mase lagi. !___!

    ReplyDelete
  12. k.. first of all.. ape produk y u pakai skang?? i nak tau yg tuh dlu.. n u suke makan seafud x??

    ReplyDelete
  13. deanza-wanda : pakai safi balqis. lame dah pakai produk tuh n xpena pulak ade ape-ape.

    mmg xmkn seafoOd. sb alah...

    ReplyDelete
  14. baru nak tgk muka natural beauty with natural make up tuh!kekekekke..

    alergik matahari kot??? errrr..

    gud lucks 4 ur xm by da way!hehe

    ReplyDelete
  15. hehe..puteri lilin ;D good luck good luck ! busynya exam..caiyok2 !

    ReplyDelete
  16. @bambam's : err...jangan mintak. nati xtido malam susa. hehee.

    rasenye mcm gitu larh. lagipun sekarang tengah musim panas terik kot...=,=

    tengs 4 de wish.!

    ReplyDelete
  17. @novelgurl : huhu. tengs dear~ ^^,

    ReplyDelete
  18. huhuhuhu....seram nye...wat rilek je...cm x bese lak..:P

    ReplyDelete

1st Award From AmOi.! ^___^

kenal as yusra.? o.O.??

scholarship.