TIP.TOP

easy statistics

Tuesday, December 18, 2012

Apa ade dengan dunia ICT.??


Bismillahirrahmaanirrahim~

Jumaat lepas satu opis ade meeting dengan Information Technology aka IT manager dari pukul 3 petang sampailah habes waktu pejabat. Sampai aku pon ntah bape banyak air mate kuar hasil kuap-ngantok dalam bilik meeting tadi. Kantoi tersengguk-sengguk dengan dorang ntah bape kali dah…hohoo dasar tak bole bawak masuk meeting langsung!! Haih~ =_=’

Meeting neh berkenaan dengan penggunaan computer, server, internet, Google, dan segala adik beradik sepupu sepapat IT lah. Ne semua disebabkan audit ICT yang headquarter company aku nak wat akhir bulan neh. Benda-benda berkaitan smartphone, application dalam-dalam tuh macam gadget  and android pon termasuk kaki hah...adik beradik tiri yang baru join the familyla kirenye.

Dunia sekarangkan dah maju. Bak kata quote yang banyak boleh jumpa dalam internet tuh, ‘world without border’ dan ‘dunia di hujung jari je’… tapi aku tak pakailah bende-mende alah tu semua… akukan orang kampong. Lalalaa~ dush-dush.! Memang nipu sangat.! hahaa

Dalam ngantok-ngantok aku pon, ade jugakla maklumat yang tersesat-sasar masuk dalam internal hardisk-otak aku neh. Tapi, aku neh memang lemah betol kalo dengar bahasa-bahasa IT macam cloud computing, server, hacker, java blablabla dan sebagainye neh. Mau berselirat wayar-wayar dalam pale otak aku nak menginterpret maksud die bagi jasad aku paham. Belum tengok aku nganga dengan tanda soal bertambah-tambah atas pale lagi bile orang tanya kat aku..

Hailaa~ aku neh memang katak-bawah-tempurung sikit kalo nak cerita bab Technology neh. Haishh~ T__T

Encik Fendi kate betapa bahayanye kecanggihan teknologi zaman sekarang neh… waktu aku dengar tuh seriau la jugak.. macam-macam cara maklumat kita boleh terlepas dalam world without border neh.

Kekadang sebab kecuaian kita sendiri. Kekadang lak dari hasad dengki orang ataupun hacker-hacker yang takde keje dan sangat amat pandai giler tapi tak beretika suke meng’hack-ing’ orang. Semua tuh meliputi dunia-dunia IT yang maha luas neh…

Point aku kat sini, apa tuh dunia IT ataupun ICT.?? o.O? seriyus aku memang susah nak hadam mende alah neh.. >_<”

*sumber gambar dari incek gugel~

Ayat atas yang panjang berjela tuh sekadar mukadimah je. Nak tunjukkan betapa kurang pandainya aku dalam dunia serba teknologi sekarang neh. Tau pakai je, tapi tak tau bende-bende alah yang berkaitan… Hahaaa.. Dush-dush.. pengsan! Pening pale dalam meeting aritu xabes lagi neh~~~ *_*

*Na cucuk pendrive kat pc opis tp macam tak berani. Takot-takot~ aiyOoo~ T__T


1 comment:

1st Award From AmOi.! ^___^

kenal as yusra.? o.O.??

scholarship.