TIP.TOP

easy statistics

Monday, December 17, 2012

Hot.!! Hot.!! muke saya panas.!! >_< Tolong.!!


Bismillahirrahmaanirrahim~

Kejadian yang berlaku beberapa hari lepas… yang membuatkan mata aku semakin awas~ iskkk

Petang kejadian… sharp pukul 5.01pm lepas punch card balik, langkah kaki aku laju je nak pegi stesyen bas yang berjarak sekilometer tuh. Walhal, selame neh aku naik bas memang lambat. Saje je nak lepak kat stesyen nu meng-usya sorang mamat neh sebelum aku balik.. ehemm.. seriyus, dari takat ukuran mata aku memang kiut-ensem. Tak taula pade orang lainkan.

Err… gatal ke aku.?? Wohoo… Aku takleh nak elak la yang neh. Aku cume admire dari jaoh jep. Suke gile tengok muke die yang comel tuh. Indahnya ciptaan Tuhan. Ade iras-iras macam Lee Joon Ki and Song Joong Ki, pelakon korea yang penah join Running Man musim awal-awal dulu.. dua-dua joon ki aku suke.!! err…. Aku rase taste aku memang mamat-mamat jenis mate sepet neh kot.! >_< tapi yang neh versi matured sket. Ade macam mamat cold-heartless pon ye jugak kot… sebab aku tengok die macam tak penah senyum ngan orang jep.. ngee~

comel kan2x.!! aku colek dari mister gugel neh.! ^_^v

Tapi aku takde niat nak usya lebih-lebih pon. Aku kire die pon abes keje same time ngan aku. Keje ngan gomen mungkin.?? Ntah… aku tak pernah nampak tanda-tanda die keje kat mana… nak tanya die?? Huiii… Memang tak terpikir langsungla.. sekadar mampu pandang dari jaoh jep~~

Sampai je kat stesyen bas tuh, as usual, memang dah ramai org pon.. first bende aku salu wat, mesti usya tempat yg die biase lepak sebelum naek bas. Haih~ takde lak arine.. hati aku hampa sket, tapi takdela effect sgt. Rase macam aku bole balik awallah kot. Then kaki aku pon gerak ke platform bas destinasi aku..

Bese kalo aku sorang-sorang memang aku layan perasaan ngan headphone with volume terkuat memekak kat telinga jela. Sambil-sambil tengok gelagat manusia-manusia yang ade kat stesyen neh sebelum bas aku sampai. Macam-macam ragam ade. Kadang sampai aku tak sedar yang aku bole tersenyum sorang-sorang… hahaa

Dalam ralit aku layan perasaan, tetibe aku rase ade orang tego aku dari tepi. Telinga aku memang tak dengarlah sebab dah kene sumbat ngan suara kumpulan Hijjaz-Doa Untuk Kekasih (dalam mp3 aku memang banyak lagu nasyid jek. ^_^)… *seriyus aku ingat lagu neh.. Then bile aku toleh je tepi……

Hahh.!! Mata aku otometik terus membulat pandang tepi.

Tu die.! Mamat tuh tego aku... Oke.! O_O!

Jantung aku dah dup-dap-dup-dap tekan minyak sampai 200km/j… ya Allah, aku doa dalam hati suruh jantung aku slow sket. Kang terbabas naye je eksiden... >_< aku cube kaver diri supaye tak nampak sangat yang aku shocked-teruja-gedik bile die tetibe terpacak depan mata. Aku cube tarik senyum segaris untuk die, walopon aku dah rase muke aku kebas-ketat. Aku bet mesti pelik gile die tengok muke aku senyum…sebab die sengih dengan muke die yang kiut tuh tenung muke aku macam pelik je.. >_<’

Then die ade cakap sumthing… tapi..tapi…aku tak dengar.! Mashaa Allah, napelah dalam keadaan macam neh, aku bole gelabah sangat.! >_<’ Ishh… dahla tu, die bole gelak-hensem dengan mata tak kalih dari aku.. Muke aku rase dah blushing giler neh hah… panas.! Panas.! Muke saye panas sangat.!! >_<.! Mesti die tengok muke aku kelakar sangat macam kartun.!! Wuwuu~ Aku memang sangat-amat tak bole kalo ade lelaki tenung terus ke mata neh.. nebess.!!

“ Awak awak… tolong jangan tenung saye dengan mate awak yang mesmerizing dan senyum awak yang memikat tuh.! Nanti saye TERjatuh cinte-suke dekat awak macam mane.? Sape nak bertanggungjawab.?? >_<.!!”

Naseb baik aku pakai tudung, kalo idak, memang lagi bole nampak yang telinga aku dah merah abes macam gincu Maybelline tuh.. yang tuh memang aku boleh raselah.. bahang dah naek sampai ke kepala. konon dah abes composure la bole kawal riak muke selambe xhengat. Sekali kene…. Haaa… amek kaw.! terus gelabah-pusing-pusing-tingtong. Adehhh… wat malu diri sendirik jek.! >_<’

Dalam aku terkulat-kulat kaver tuh, aku nampak dari jao bas aku dah datang… Jejak je bas kat platform, aku terus blah naik… tapi sempatla jugak angkat tangan tarik senyum kambengmanes mintak diri dulu. Sambil tuh kaver diri bagi jantung yang dup-dap-dup-dap tuh slow sikit. Kang ade yang kene darah tinggi kat situ, sape nak nolong.?? Haru je kene heart attack sebab kene sapa ngan mamat hensem. Adess… tak pernahnye dibuat org.. =_=’

Tapi dah duduk dalam bas pon aku rase aku tak abes nebes lagi. Ade rase macam nak migraine, demam... Sume ade hah… aku slow-slow kuarkan enset dari beg. Pastuh wat-wat sengih tenung enset. Konon ade orang anta msg lawakla kat aku.. dari ekor mata aku, aku still nampak mamat tuh nga pandang aku lagi… dalam hati da bergelen-gelen doa mintak bas neh gerak cepat.. tapi still, as usual, die nak tunggu penumpang lagi… huwaaa~ time neh, memang aku harap sangat aku boleh blah dari situ secepat mungkin.!

Ibu, ceq malukan diri sendirik.! Iskk…mesti aku perasantan sangat kan tadi… agak-agak selame neh die tau ke aku usya die.?? o.O? and ape agaknye yang die cakap kat aku ekk? Ke die cume nak tanye jalan.??? Nyesalnye bukak lagu kuat-kuat. Kan dah pekak.! Adehhh… (=_=’)

Lepas neh, tobat nak jage mate.! Tak nak dah tenung belah ‘sane’…wuwu~ T_T

*entry paling panjang n penuh konsentrasi yang pena aku taep >_< 

No comments:

Post a Comment

1st Award From AmOi.! ^___^

kenal as yusra.? o.O.??

scholarship.